Ένταση και επεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα έξω από το δημαρχείο την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ανακοινώσεις στο Βελλίδειο στα πλαίσια της ΔΕΘ.

*Όλα τα νέα για την πολιτική εδώ.

Από την πλευρά των αστυνομικών σημειώθηκαν ρίψεις χημικών ενώ έγινε η προσπάθεια απομάκρυνσης του κόσμου με ρίψεις νερού. Σύμφωνα με πληροφορίες του κόσμου που προέρχονταν από τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών, η οποία ήταν σε εξέλιξη. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους επιτέθηκαν στους αστυνομικούς εκτοξεύοντας προς το μέρος τους βόμβες μολότοφ και αντικείμενα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ. Στο επίκεντρο των αιτημάτων βρίσκονται και φέτος τα εργασιακά, με κεντρικά θέματα τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το νόμο για τις διαδηλώσεις και τη συνδικαλιστική δράση καθώς το ζήτημα της ακρίβειας. Γύρω από το χώρο της ΔΕΘ έχουν τοποθετηθεί ήδη κιγκλιδώματα, ενώ στην πόλη έχουν αναπτυχθούν περίπου 5.500 αστυνομικοί.

Παρών και ο Κουτσούμπας

Στο άγαλμα Βενιζέλου είναι συγκεντρωμένοι μέλη της ΑΔΕΔΥ – ΕΔΟΘ, ΣΥΡΙΖΑ, εργατικά Συνδικάτα και Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα και Εργαζόμενων Νοσοκομείων . Μεγάλη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη ΧΑΝΘ. Στο σημείο πραγματοποιούνται ομιλίες από εργαζόμενους και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ από τα ηχεία ακούγονται και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, Παρών στη συγκέντρωση και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τα κυβερνητικά μέτρα και οι σχεδιασμοί που πραγματοποιούνται αυτούς τους μήνες έχουν στρατηγική στόχευση και συνέχεια, διακρίνονται από ταξικό μίσος, είναι ευθυγραμμισμένα από τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να φτάσει την τιμή της εργατικής δύναμης στο κατώτατο σημείο, να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όπως, όσο και όποτε επιθυμεί η εργοδοσία, να τζογάρονται ο κόπος και ιδρώτας τους στις χρηματιστηριακές λοταρίες. Με βάση αυτά η ζωή των εργαζομένων θα επιδεινώνεται, οι συνθήκες εργασίας θα χειροτερεύουν και η εκμετάλλευση θα εντείνεται. Βλέπουμε να καταρρέουν με πάταγο για μία ακόμα φορά οι μύθοι που καλλιέργησαν συστηματικά οι αστικές κυβερνήσεις την τελευταία δεκαετία για να υπομένει ο λαός τους στόχους και τα σχέδια των μονοπωλίων», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις