Θεσσαλονίκη: Τρία κρούσματα στον παιδικό σταθμό «Άγιος Στυλιανός». Δυο παιδαγωγοί και ένα παιδάκι 2,5 ετών βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μέσα σε διάστημα λίγων 24ώρων.

Η διοίκηση του ιδρύματος Άγιος Στυλιανός σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της Θεσσαλονίκη έθεσαν σε λειτουργία όλα τα πρωτόκολλα χωρίς ευτυχώς κάποιο από τα κρούσματα να εμφανίζει πρόβλημα με την υγεία του.

Θεσσαλονίκη: Η δασκάλα μπήκε αμέσως σε καραντίνα 

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ του «Άγιος Στυλιανός», Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης, το πρώτο κρούσμα αφορά σε δασκάλα που ήταν σε άδεια, με τελευταία ημερομηνία εργασίας της, την 1η Σεπτεμβρίου. Πριν την επιστροφή της στην εργασία, προχώρησε στο προβλεπόμενο τεστ για τον κορoνοϊό και βρέθηκε θετική, ενώ μπήκε αμέσως σε καραντίνα στο σπίτι της για το διάστημα που χρειάζεται.

Μια δεύτερη δασκάλα που εργάζεται στην αίθουσα «Συννεφάκια» και η οποία δεν ήταν εμβολιασμένη την περασμένη Παρασκευή περίπου στη μία το μεσημέρι, αισθάνθηκε ενόχληση στον λαιμό και αφού πραγματοποίησε τεστ για τον κορoνοϊό, βρέθηκε θετική. Από εκεί και μετά όπως είπε ο κ. Τσιαπακίδης, ακολουθήθηκε ότι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Συγκεκριμένα, «ο γιατρός του ιδρύματος επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και πήρε τις κατευθύνσεις για όσα πρέπει να γίνουν, η αίθουσα και όσοι χώροι χρησιμοποιήθηκαν από τα συγκεκριμένα παιδιά έκλεισαν και απολυμάνθηκαν, ενώ τα παιδιά τέθηκαν σε καραντίνα 10 ημερών στο σπίτι τους.

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα σε παιδικό σταθμό

Ανάμεσα στα παιδιά που βρίσκονταν στα «Συννεφάκια» ήταν και ένα παιδάκι 2,5 ετών από την κλειστή δομή του Αγίου Στυλιανού. Το παιδί, το περασμένο Σάββατο βρέθηκε θετικό στον κορoνοϊό. Κατόπιν επικοινωνίας με τον ΕΟΔΥ, κρίθηκε σκόπιμο να διακομιστεί σε νοσοκομείο και παρότι εφημέρευε το «Παπαγεωργίου» έγιναν κινήσεις και τελικά μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο το οποίο είναι πολύ κοντά στον «Άγιο Στυλιανό», ώστε να το φροντίζει το προσωπικό του ιδρύματος επί 24ώρου βάσεως, χωρίς να επιβαρύνεται το νοσοκομείο. Το παιδάκι είναι πολύ καλά στην υγεία του, χωρίς να εμφανίζει σοβαρά συμπτώματα και θα παραμείνει στο νοσοκομείο συνολικά 10 μέρες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις