Μήνυμα στους κατοίκους από το 112 της Πολιτικής Προστασίας για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη εστάλη λίγο πριν από τη μία τα ξημερώματα της Τρίτης 21 Σεπτεμβρίου. Τελικώς η πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο Προσήχθη ύποπτος. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε ότι η πυρκαγιά Ξεκίνησε από τρία σημεία

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λιβίσι και Αγία Μαρίνα, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», όπως αναφέρεται στο μήνυμα από το 112 για την πυρκαγιά.

Εξέδωσε ανακοίνωση ο δήμος Μαραθώνα

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ο δήμος Μαραθώνα ενημέρωσε πως διαθέτει χώρο φιλοξενίας για τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς.

Όπως ανακοίνωσε η πρώην Αμερικάνικη Βάση στη Νέα Μάκρη θα είναι διαθέσιμη όλη τη νύχτα, ενώ σε ετοιμότητα είναι και το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης.

«Άνοιξε το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης (πρώην Αμερικάνικη βάση). Οι κάτοικοι που εκκένωσαν τις κατοικίες τους λόγω της πυρκαγιάς μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί για απόψε. Επίσης στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης όλοι οι γιατροί είναι σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια σε όποιον πολίτη τη χρειαστεί», αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

Που καίει η φωτιά

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει στις οδούς Τερψιχόρης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων, σε ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους. Εντολή για προληπτική απομάκρυνση έδωσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική για τους κατοίκους της περιοχής κοντά στον οικισμό.

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια .

Ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές.

Αγωνία επικρατεί για την πορεία των ανέμων που πνέουν κοντά στην περιοχή, ενώ πριν τα μεσάνυχτα ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις