Στάση εργασίας και μοτοπορεία πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 22/9, οι εργαζόμενοι οδηγοί δικύκλων, μετά την πρόθεση της efood να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς εργαζομένων της.

Στη μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας, που έχει προκηρύξει η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) με αφορμή το θέμα που προέκυψε από την κίνηση της εταιρείας efood την περασμένη εβδομάδα συμμετέχουν χιλιάδες διανομείς.

Την κινητοποίηση στηρίζει και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού. Βασικά αιτήματα των διανομέων είναι να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να σταματήσει το σύστημα αξιολογήσεων που -όπως αναφέρει η ΣΒΕΟΔ- υιοθετεί η εταιρεία ως κριτήριο απόλυσης και απειλή στέρησης ημερομισθίου, να σταματήσει η επιβολή της freelancing εργασίας, να σταματήσει η ηθική και ψυχολογική παρενόχληση προς τους εργαζόμενους και να υποβληθούν σε αυστηρό θεσμικό έλεγχο από το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας όλες οι εσωτερικές παραμετροποιήσεις της εφαρμογής που οδηγούν σε μισθολογικές και ανταγωνιστικές διακρίσεις και που χρησιμοποιούνται ως λόγοι απόλυσης.

Το ραντεβού των εργαζομένων είχε δοθεί για τις 11:00 στο Πεδίο του Άρεως και η μοτοπορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 12μιση μ.μ. με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων οι οποίοι κινήθηκαν μέσω της Πατησίων και έφτασαν στο Υπουργείο Εργασίας, όπου παρέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο του Υπουργείου.

Φωτογραφίες από την πορεία στην Αθήνα

Φωτογραφίες από την πορεία στην Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις