Οδοντίατροι rapid test: Για νέα ΚΥΑ για τις επισκέψεις σε οδοντιάτρους έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Αθανάσιος Υφαντής.

Μέλη της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας είχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις νέες οδηγίες που συμπεριλαμβάνονται στην προσφάτως εκδοθείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση και αφορούν μεταξύ άλλων και την υποχρεωτική διενέργεια rapid test των ασθενών σε θεραπείες με αερόλυμα.

Οδοντίατροι rapid test: «Δεν υπήρξε καμία διασπορά από οδοντιατρείο»

«Ευτυχώς ο νυν υπουργός Υγείας, ο κ. Πλεύρης, απεδέχθη την συμμετοχή ενός καθηγητή Οδοντιατρικής στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Εχθές, συμμετείχε στην επιτροπή ο κ. Τζούτζας ο οποίος εξήγησε στους λοιμωξιολόγους κάποια πράγματα και τελικά θα υπάρξει μια καινούρια ΚΥΑ, η οποία θα προβλέπει το αυτονόητο, όποιοι είναι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να έχουν rapid test» τόνισε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής.

Όπως είπε «εδώ και 18 μήνες ζητούσαμε να υπάρξει ένας οδοντίατρος, καθηγητής πανεπιστημίου, ο οποίος να συμμετέχει στην επιτροπή των επιστημόνων ώστε για θέματα στην οδοντιατρική να υπάρχει η γνώμη ενός επιστήμονα που συμμετέχει σε ελληνικές, ευρωπαϊκές και αμερικανικές εταιρείες και είναι 40 χρόνια πάνω στις λοιμώξεις».

Σημείωσε, επίσης, ότι «όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας, τα οδοντιατρεία θωρακίστηκαν με μάσκες, προσωπίδες, ποδιές, με μηχανήματα καθαρισμού αέρα, με ισχυρές αναρροφήσεις ώστε να περιοριστεί αυτό το αερόλυμα. Αυτές τις διευκρινίσεις έδωσε ο κ. καθηγητής στην επιτροπή, γι’ αυτό θα προβεί σε διόρθωση της όλης διαδικασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε καμία διασπορά από οδοντιατρείο όλο αυτό το διάστημα.

εργαλεία οδοντίατρος

Τι λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

Δώσαμε εντολή στους οδοντιάτρους μας να δέχονται ασθενείς χωρίς rapid test, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης, 22 Σεπτεμβρίου, στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Λεβλιώτης.

«Δημιουργούν δεν δημιουργούν αερόλυμα εμείς θα δεχόμαστε τους ασθενείς» επισήμανε και διευκρίνισε ότι αναφέρεται στους εμβολιασμένους ασθενείς. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε για τους ανεμβολίαστους, τόνισε ότι δεν μπορούν να μη δέχονται ασθενείς που έχουν έκτακτες περιπτώσεις. «Δώσαμε όρκο στον Ιπποκράτη» σημείωσε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις