Ανεμβολίαστη υπάλληλος: Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν σε ΚΑΠΗ του δήμου Μίνωα Πεδιάδας στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου. Πρωταγωνίστρια ήταν μια ανεμβολίαστη εργαζόμενη, που έχει τεθεί σε αναστολή. Η γυναίκα, παρότι σε αναστολή, εξακολουθούσε να πηγαίνει στο ΚΑΠΗ με αποτέλεσμα ο δήμος να υποβάλει μήνυση σε βάρος της.

Αντιδρώντας, η υπάλληλος ταμπουρώθηκε μέσα στο ΚΑΠΗ αρνούμενη να βγει από το κτίριο. Δεν έμεινε όμως εκεί αλλά άλλαξε τις κλειδαριές της δομής και παρά τις εκκλήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου να απομακρυνθεί από το κτίριο άρχισε να μετακινεί έπιπλα και ό,τι έβρισκε μπροστά της. Παράλληλα φώναζε ότι είναι «αυτόχθων ιθαγενής και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τη βγάλει από το κτίριο που ανήκει στο διεθνές δίκαιο».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Creta24, στο σημείο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελέας έσπευσαν προκειμένου να απομακρύνουν την αρνήτρια-εργαζόμενη.

H γυναίκα είχε προσπαθήσει με κάθε τρόπο να κλείσει την είσοδο του χώρου στον οποίο βρισκόταν, προκειμένου να μην μπορέσουν να εισέλθουν οι αστυνομικοί. Μάλιστα, είχε κολλήσει στα τζάμια χαρτιά που έγραφαν ότι η δουλειά της είναι άσυλο και καλούσε αστυνομία και εκπροσώπους του δήμου να φύγουν.

Τελικά όμως κατάφεραν να μπουν μέσα στο κτίριο και να τη συλλάβουν.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Μινώα Πεδιάδος, Γιάννη Δρακάκη, «η φυσικοθεραπεύτρια κλείστηκε από τις 9 το πρωί στο γραφείο και είχε επιθετική συμπεριφορά αρνούμενη να παραδώσει τα κλειδιά του χώρου. Εμείς ακολουθήσαμε τις νόμιμες διαδικασίες. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η φυσικοθεραπεύτρια – που εντάσσεται στο υγειονομικό προσωπικό- πρέπει να κάνει rapid test και να εμβολιαστεί. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένη. Η ίδια ωστόσο αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο αλλά και να υποβληθεί σε rapid test. Έτσι της ζήτησα να μας παραδώσει κλειδιά του γραφείου. Τοποθετήσαμε ακόμη και νέα κλειδαριά αλλά την παραβίασε».

Ανεμβολίαστη υπάλληλος: Βορίδης – «300 ευρώ πρόστιμο την εβδομάδα για κάθε δημόσιο υπάλληλο που αρνείται εμβολιασμό και τεστ»

Την ίδια ώρα, την επιβολή προστίμων ύψους 300 ευρώ την εβδομάδα σε κάθε ανεμβολίαστο δημόσιο υπάλληλο που αρνείται να κάνει διαγνωστικό τεστ, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά το πρόστιμο αυτό οδηγεί στην αποστέρηση του μισθού.

Ερωτηθείς σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους που αρνούνται να εμβολιαστούν και να κάνουν διαγνωστικό τεστ, ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, θα επιβάλλονται πρόστιμα 300 ευρώ την εβδομάδα. Τα πρόστιμα εισπράττονται με παρακράτηση μισθού και είναι η πρώτη εβδομάδα που «τρέχουν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις