Παγώνη ομοιοπαθητικός: Την έντονη αντίδραση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, προκάλεσε η άποψη ομοιοπαθητικού καθηγητή ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού από τα εμβόλια.

Συγκεκριμένα, τόσο η Ματίνα Παγώνη όσο και ο Βασίλης Μαυρομμάτης, Ομοιοπαθητικός – Φυσικοπαθητικός καθηγητής της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο κολέγιο Paris Graduate School, βρέθηκαν καλεσμένοι στην πρωινή εκπομπή του Mega, ώστε να μιλήσουν για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο κ. Μαυρομμάτης αρχικά διευκρίνισε ότι: «Στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας. Ασκώ την φυσικοπαθητική, την ομοιοπαθητική και την αρχαία Ελληνική ιατρική. Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Έχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δε λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κορονοϊό, δε θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό».

Παγώνη ομοιοπαθητικός: «Η ιατρική είναι μία – Καμία μελέτη για εναλλακτικές θεραπείες»

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε: «Εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κορονοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος».

Ο κ. Μαυρομμάτης επέμεινε λέγοντας πως: «Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε».

«Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πεθαίνει κόσμος;»

Σε έντονο ύφος η Ματίνα Παγώνη έσπευσε να απαντήσει λέγοντας: «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;».

Ωστόσο, ο κ. Μαυρομμάτης τόνισε: «Μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα. Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει».

Τέλος, η Ματίνα Παγώνη κλήθηκε να σχολιάσει και την απόφαση ακόμα και οι εμβολιασμένοι, προκειμένου να επισκεφθούν κάποιον δικό τους σε ένα νοσοκομείο, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε rapid test: «Προκειμένου να προφυλάξεις τους ανθρώπους που είναι μέσα στο νοσοκομείο, είναι λογικό να μη θέλουν να μπει κανείς μέσα χωρίς rapid test. Δε χρειάζονται καθημερινές επισκέψεις. Το τεστ μπορεί να γίνει δωρεάν σε ένα νοσοκομείο, αν κλείσεις και ένα ραντεβού. Και το υγειονομικό προσωπικό κάνει rapid test».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις