Στιγμές χαράς εκτυλίχθηκαν στην Πάτρα όταν οι γιατροί προχώρησαν στην αφύπνιση και αποσωλήνωση του 6χρονου Φώτη, που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ.

Η διαδικασία πήγε καλά και μόλις ο μικρός άνοιξε τα μάτια του, οι γιατροί κάλεσαν τους γονείς του ενώ του έδειξαν και ζωγραφιές τις οποίες είχαν ετοιμάσει οι συμμαθητές του, οι οποίοι έγραφαν «Σε αγαπάμε Φώτη», «Πάμε Φώτη». Το παιδί μόλις είδε τα μηνύματα αγάπης, βούρκωσε.

Το αγοράκι θα παραμείνει στη ΜΕΘ Παίδων μέχρι να αναρρώσει πλήρως από τα τραύματά του στο κεφάλι. Όλοι, πάντως, εκφράζουν πλέον την αισιοδοξία τους ότι σύντομα θα επιστρέψει στο σπίτι και το σχολείο του.

Πάτρα 6χρονος: Μπαλάκι οι ευθύνες

Παράλληλα, νέα δεδομένα για τις ευθύνες των διοργανωτών έρχονται στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Mega ο αγώνας καρτ δεν ήταν δηλωμένος λόγω κορονοϊού σαν κανονική αθλητική εκδήλωση με θεατές και τα ηλεκτροκίνητα καρτ δεν ήταν ασφαλισμένα στο κύριο ασφαλιστήριο.

Συγκεκριμένα, κατά τη στιγμή του τραυματισμού του 6χρονου δεν διεξαγόταν αγώνας αλλά επίδειξη των ηλεκτροκίνητων καρτ, τα οποία οι διοργανωτές δεν ήταν υποχρεωμένοι να τα ασφαλίσουν στο κύριο ασφαλιστήριο της διοργάνωσης.

Μάλιστα για την συγκεκριμένη επίδειξη φέρεται να μην υπήρχε άδεια για θεατές με αποτέλεσμα όσοι παρακολουθούσαν την επίδειξη να βαφτιστούν «διερχόμενοι» από το σημείο, δηλαδή κατά τους ίδιους, περνούσαν τυχαία από εκεί.

Δείτε από το 1:30 και μετά στο παρακάτω βίντεο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις