Παρ’ ολίγον «θερμό» επεισόδιο τουρκικού πολεμικού πλοίου με ελληνικό ωκεανογραφικό σημειώθηκε στην περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο, στο διάστημα 20 – 23 Σεπτεμβρίου!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όταν το ελληνικό ερευνητικό «ΑΙΓΑΙΟ», το οποίο ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών βγήκε έξω από τα 6 ναυτικά μίλια και άρχισε να πλέει σε διεθνή ύδατα.

Τότε το προσέγγισε τουρκικό πολεμικό πλοίο, ο κυβερνήτης του οποίου ζήτησε δύο φορές μέσω ασυρμάτου να ενημερωθεί για τα στοιχεία του πλοίου, αλλά και για την αποστολή του ελληνικού ερευνητικού.

Ο πλοίαρχος του ελληνικού ερευνητικού αρνήθηκε να απαντήσει στο αίτημα του Τούρκου κυβερνήτη και στη συνέχεια το τουρκικό πολεμικό πλοίο απομακρύνθηκε.

Όπως σημείωσε στο OPEN η Γεωργία Γαρατζιώτη τόσο οι έρευνες του ελληνικού πλοίου όσο και η άρνηση του Έλληνα πλοιάρχου να απαντήσει στο αίτημα του τουρκικού πολεμικού στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να υπερασπίζεται και να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν αναγνωρίζει το τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις