Αντιεμβολιαστές: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών σε ιστοσελίδες και λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Αντιεμβολιαστές: Τα πρώτα στοιχεία

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η δημοσιότητα της ιστοσελίδας με τίτλο «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» υπήρξε η αφορμή για τις εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

αρνητές

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η ομάδα «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως «Κίνηση τύπου Αρτέμη Σώρρα», τα μέλη της οποίας καλούν σε ανάκληση αντιπροσώπευσης, όπως αναφέρουν, και προτρέπουν τους πολίτες, τα μέλη τους και τους υποστηρικτές τους, να κάνουν μηνύσεις, βάσει ενός τιμοκαταλόγου που έχουν αναρτήσει με ψευδείς νομικές συμβουλές, και να ζητούν υπέρογκα ποσά από 50.000 έως 10 εκατ. ευρώ, σε περίπτωση που αμφισβητηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία κατά τη δική τους άποψη.

Μάλιστα, ζητείται και συμμετοχή έναντι 20 ευρώ σε περίπτωση ομαδικής αγωγής.

Μέλη της κίνησης αυτής, σύμφωνα με την ίδια πηγή, φέρονται να είναι ο γονέας στη Θέρμη που ζήτησε 2,7 εκατ. ευρώ από την διευθύντρια του σχολείου καθώς και η φυσικοθεραπεύτρια από την Κρήτη που ταμπουρώθηκε με τον σύζυγο της σε ΚΑΠΗ ενώ βρισκόταν σε αναστολή.

Με παρόμοιο περιεχόμενο έχει εντοπιστεί μία ακόμη ιστοσελίδα και κάποια προφίλ στο Facebook που καλούν ουσιαστικά σε μη εφαρμογή των μέτρων για τον κορονoϊό. Επίσης, εντοπίστηκαν δύο κανάλια στο You Tube όπου δημοσιοποιούνται βίντεο και αντίστοιχο περιεχόμενο.

Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και πέρυσι όταν ετέθη το θέμα της μάσκας στα σχολεία. Η τότε αντίστοιχη έρευνα κατέληξε στον σχηματισμό 17 δικογραφιών.

Το πόρισμα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναμένεται να διαβιβαστεί σήμερα στον εισαγγελέα και αναμένεται την Τρίτη να γίνουν ανακοινώσεις από τον διευθυντή της Δίωξης, Βασίλη Παπακώστα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις