Αρνητής πατέρας: Αναστάτωση επικράτησε σε σχολείο στην Ηλεία, καθώς αρνητής πατέρας έφτασε στο σημείο να απειλήσει ότι θα σκοτώσει τη διευθύντρια του σχολείου που πηγαίνει το παιδί του, επειδή του είπε ότι έχει κορονοϊό.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος αναφερόμενος σε συμπεριφορές και τακτικισμούς γονέων αρνητών, μίλησε και για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Κορονοϊός - Βασιλακόπουλος

Όπως τόνισε, «είχαμε έναν πατέρα στην Ηλεία που πήρε τον διευθυντή εκπαίδευσης και απειλούσε ότι θα πάει να πάρει την καραμπίνα και θα σκοτώσει τη διευθύντρια του σχολείου που πηγαίνει το παιδί του επειδή του είπε ότι έχει κορονοϊό» και πρόσθεσε:

«Ο γονιός υποστήριζε ότι έχει απλή γρίπη. Δεν υλοποίησε την απειλή αλλά αντιλαμβάνεστε την όλη αναστάτωση. Αντί οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί να είναι πλήρως αφοσιωμένοι στους μαθητές τους και στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων έχουν και όλο αυτό το αρνητικό κλίμα».

Αρνητής πατέρας: «Ενοχλητική η συμπεριφορά ορισμένων γονέων»

Ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην προσπάθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολικών μονάδων να τηρηθούν τα μέτρα πρόληψης κατά του covid – 19, δήλωσε, ότι αυτή υπονομεύεται από τους αντιεμβολιαστές γονείς.

«Είναι ενοχλητική η συμπεριφορά ορισμένων γονέων του αντιεμβολιαστικού κινήματος που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περάσουν το δικό τους. Προσεγγίζουν γονείς, στέλνουν έγγραφα στους διευθυντές και τους ζητούν να μην κάνουν ιατρικές πράξεις.

Φτάσαμε να απαγορεύουν ορισμένοι να πιάσει ο δάσκαλος το μέτωπο ενός παιδιού να δει αν έχει πυρετό ή να του βάλει θερμόμετρο ή να του δώσει ένα ντεπόν, ή να του περιποιηθεί ένα ελαφρύ τραύμα όπως πάντα κάνουμε στα σχολεία. Αυτά δεν είναι ιατρικές πράξεις. Υπάρχουν παντού διάσπαρτα και στους τρεις νομούς (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) τέτοια περιστατικά ευτυχώς εμείς εδώ δεν έχουμε κανένα εκτεταμένο κύμα και δεν είχαμε και προσαγωγές εκπαιδευτικών» αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος.

Δυτική Ελλάδα: Στα 40-70 τα κρούσματα σε μαθητές

Όπως τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στα κρούσματα κορονοϊού που έχουν καταγραφεί έως τώρα στα σχολεία, «Κλείσαμε και τη δεύτερη εβδομάδα και οι καθημερινές καταγραφές των κρουσμάτων που κάνουμε δεν αγγίζουν καν τα όρια που έχει βάλει το υπουργείο Παιδείας και η επιτροπή των ειδικών για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος». Τα περισσότερα κρούσματα κατεγράφησαν στον νομό Αχαΐας», είπε και πρόσθεσε: «Το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων. Με ευθύνη πρωτίστως των διευθυντών και ακολούθως των υποδιευθυντών και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού εφαρμόζονται πλήρως όλα τα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Παράλληλα η πλειοψηφία των γονέων έχει εναρμονιστεί πλήρως με το πρωτόκολλο και εφαρμόζει στα παιδιά της όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (σελφ τεστ, κανόνες υγιεινής κ.ά.)».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις