Τσελέντης: Υπό τη στενή παρακολούθηση των σεισμολόγων είναι και άλλες περιοχές εκτός από το Αρκαλοχώρι Ηρακλείου, όπως εξήγησε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει».

Στο ερώτημα εάν τους σεισμολόγους ανησυχούν και άλλες περιοχές στην Ελλάδα, ο κ. Τσελέντης απάντησε ότι τις τελευταίες ημέρες υπό παρακολούθηση είναι εκτός από το Αρκαλοχώρι, η Νίσυρος και η Θήβα.

Αρκαλοχώρι ζημιές σεισμός

Φωτό INTIME

«Δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος»

Αναφερόμενος στην Κρήτη, σημείωσε ότι από τον Ιούνιο έχουμε 2.870 σεισμούς στην Κρήτη. «Δεν πίστευα ότι ο σεισμός θα ήταν τόσο μεγάλος. Ποτέ δεν είχε γίνει τόσο μεγάλος. Η περιοχή Αρκαλοχώρι όπου έγιναν οι ζημιές κατέβηκε 14 εκατοστά», επισήμανε ο Άκης Τσελέντης και πρόσθεσε ότι θα έχουμε πολύ πλούσια μετασεισμική ακολουθία. «Κάνει πολύ κρύο τη νύχτα, πρέπει να βάλουν τον κόσμο μέσα. Γιατί δεν τους βάζουν στο κλειστό του μπάσκετ;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Τσελέντης: 5,8 Ρίχτερ ο κύριος σεισμός

«Ο 5,8 ήταν ο κύριος σεισμός», εξήγησε ο Άκης Τσελέντης, προσθέτοντας ότι το ρήγμα αυτό δεν δίνει πάνω από 6 Ρίχτερ. Μιλώντας για τη Θήβα, ανέφερε ότι η ακολουθία ξεκίνησε από Δεκέμβρη. «Το ρήγμα αυτό δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό», είπε αλλά πρόσθεσε ότι η Αττική «επηρεάζεται από Θήβα και έχουμε και άλλα ρήγματα».

«Στην επιτροπή σεισμικού κινδύνου ασχοληθήκαμε για γύρω ρήγματα που μπορεί να δώσουν μεγάλο σεισμό και κάποιο μέλος για δημοσιότητα βγήκε και το είπε. Δεν υπάρχει όμως καμία σχέση».

«Δεν έχει ελεγχθεί ούτε το 15% των κτιρίων»

Από την εποχή Νάσου Αλευρά δεν έχουν ελέγξει ούτε το 15% των κτιρίων που έπρεπε, επισήμανε ο κ. Τσελέντης. «Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Οι κάτοικοι πρέπει να φέρουν ιδιώτες μηχανικούς. Μιλώντας για τη Νίσυρο είπε ότι έχουμε ενεργοποίηση θαλάσσιων ρηγμάτων που δεν μας ανησυχεί. «Πιθανώς να έχουμε ένα λίγο πιο μεγάλο σεισμό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις