Νέα φασιστική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Νέο Ηράκλειο σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ για τον ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και λίγες μόλις ώρες από την επίθεση ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη εναντίον αφισοκολλητών της ΚΝΕ.

Ομάδα 10-15 ατόμων επιτέθηκε σε συγκεντρωμένο κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες.

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο facebook από την επίθεση σε μέλη της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλεί, καταγγέλλει ολιγωρία της ελληνικής αστυνομίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «ομάδα φασιστών επιτέθηκε σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με την κάλυψη της αστυνομίας».

Στο οπτικοακουστικό υλικό, απεικονίζονται άνδρες που επιτίθενται σε βάρος των διαδηλωτών, ενώ ένας από αυτούς κλωτσά άτομο που είναι πεσμένο στο έδαφος.

Κατόπιν της επίθεσης στο σημείο έχουν βρεθεί αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής οι οποίοι παίρνουν καταθέσεις από τους αυτόπτεις μάρτυρες.

Η φασιστική επίθεση εναντίον της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο, πραγματοποιήθηκε την ώρα εκδήλωσης της οργάνωσης στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου, για την επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου 2020.

Δεύτερη επίθεση ακροδεξιών σε μία ημέρα – Τραυματίες μέλη της ΚΝΕ

Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν από τη δολοφονική επίθεση ακροδεξιών με αλυσίδες και taser σε αφισοκολλητές της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής, κλιμακώνοντας την ένταση και τις φασιστικές προκλήσεις στην πόλη.

Μετά την άγρια επίθεση των ακροδεξιών εναντίον των μελών της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 14 προσαγωγές.

H νέα επίθεση φασιστών στη Θεσσαλονίκη δημιουργεί μεγάλη ανησυχία τις ζυμώσεις και τους μετασχηματισμούς που υπάρχουν στον ιδεολογικό χώρο της άκρας δεξιάς, καθώς μπορεί το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να βρίσκεται στη φυλακή, ωστόσο αποδεικνύεται ότι η δυναμική που δημιουργείται και εκφράζεται στη βόρεια Ελλάδα παραμπέμπει έντονα στις κινήσεις των ταγμάτων εφόδου του νεοναζιστικού μορφώματος.

Το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου 10 – 15 άτομα κινήθηκαν προς το σημείο και χτύπησαν τη νεολαία της ΚΝΕ με χοντρές αλυσίδες, καδρόνια και taser την ώρα που έκαναν αφισοκόλληση και μοίραζαν φυλλάδια, ενώ στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά 4 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενώ η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και το 902.gr έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ορισμένων, απαιτώντας από την κυβέρνηση, όπως αναφέρει, να αναλάβει τις ευθύνες της, καλώντας το λαό να τους απομονώσει παντού.

Σε δήλωσή της στο 902.gr, η αυτόπτης μάρτυρας, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις