Βουλή Αγροτικό: Τη διεξαγωγή ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης για τον 58χρονη αγρότη που «εισέβαλε» στη Βουλή το πρωί της Δευτέρας προκαλώντας συναγερμό στην ΕΛΑΣ διέταξε ο εισαγγελέας. Μετά την εξέλιξη αυτή πλέον κινείται η διαδικασία για τον ακούσιο ή τον εκούσιο εγκλεισμό του 58χρονου «εισβολέα» σε ψυχιατρική κλινική.

Νωρίτερα, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει αποδέκτες η επιστολή με τα αιτήματα του αγρότη. Ο άνδρας αφού πρώτα εύχεται σε αμφοτέρους υγεία κι επιτυχία στα καθήκοντά τους, απαριθμεί τους λόγους που προέβη στην πράξη του.

Ο αγρότης φέρεται να έγινε έξαλλος με τέσσερα πράγματα:

1. κλοπή αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου

2. κλοπή οικοδομικής αδείας υλοποίηση σχεδίου κλοπής οικοπέδου

3. ιαματική και λοιπές πηγές του ποταμού Παμίσου

4. ιστορικό δένδρο ο πλάτανος του Αγίου Φλώρου

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα ο αγρότης έφτασε με το αγροτικό του αυτοκίνητο μέχρι το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και απειλούσε να ανατιναχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από την ΕΛΑΣ, πρόκειται για 58χρονο αγρότη ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ο 58χρονος συνελήφθη και κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο οδηγός φώναζε μέσα από το όχημά του πως θα ανατιναχθεί απειλώντας ότι στο όχημα του είχε φιάλες υγραερίου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασε η αντιτρομοκρατική αλλά και ομάδα του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Πάνω στο φορτηγάκι είχε γράψει συνθήματα κατά της Τουρκίας. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες στο φορτηγάκι γράφει: «Λαϊκό δικαστήριο», «Οι Τούρκοι κρατούν το σπίτι μου αιχμάλωτο 30 χρόνια τώρα!!! Αιχμάλωτη και την ιαματική πηγή», «Οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα», «Ιστοριογράφος».

Τελικά, το κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, εντόπισε πάνω στο αγροτικό αυτοκίνητο μία φιάλη υγραερίου και μπιτόνι με βενζίνη.

H αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας μπροστά από το κτίριο της Βουλής και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη ενώ λίγο μετά τις 11:00 ο δρόμος δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις