Ιωάννα Παλιοσπύρου: Το «παρών» για μια ακόμη φορά στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο δίνει η Ιωάννα Παλιοσπύρου προκειμένου να παρακολουθήσει τη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Το θύμα της φρικιαστικής επίθεσης έφτασε μαζί με το δικηγόρο της, Νίκο Αλεξανδρή λίγο πριν τις 09:00 στο δικαστήριο, δίχως να προχωρήσει σε κάποια δήλωση.

Σε αντίθεση με την Ιωάννα, η καθ’ ομολογία δράστις της επίθεσης, Έφη Κακαράντζουλα, δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Εξετάζεται το αίτημα για κλήση δύο νέων μαρτύρων

Η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αναμένεται να απασχολήσει το αίτημα να κληθούν δύο νέοι μάρτυρες που προτείνει η πλευρά της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Πρόκειται για έναν 36χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να έχει επικοινωνία με την κατηγορούμενη πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι και μία γυναίκα φίλη της κατηγορούμενης η οποία τους έφερε σε επαφή. Σύμφωνα με την πλευρά του 36χρονου, η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθήσει την Ιωάννα και τον 40χρονο άνδρα με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα επιχειρούσε να κατασκευάσει άλλοθι.

Τι ανέφερε η πολιτική αγωγή για τον 36χρονο

«Από τη στιγμή που φέρεται να του ζητά συνδρομή για άλλοθι θα πρέπει να διαταχθεί η κλήτευση του για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας» είχε αναφέρει η πολιτική αγωγή την περασμένη Τρίτη, ζητώντας να κληθεί ο 36χρονος άνδρας.

Επί του αιτήματος ο εισαγγελέας της έδρας έχει επιφυλαχθεί να τοποθετηθεί, λέγοντας ότι «το αν έχουμε και συμμέτοχο δεν είναι αντικείμενο της δίκης, αν προκύψει ότι υπάρχει συμμέτοχος με τη μορφή συνεργού, το δικαστήριο είναι υποχρεωμένο να διαβιβάσει τα πρακτικά. Αν έρθει ένα πρόσωπο και εξεταστεί ως μάρτυρας υπάρχει κίνδυνος ακυρότητας».

Δεν έχουν αναφερθεί συγκεκριμένα ονόματα μαρτύρων υπεράσπισης από την πλευρά της δράστιδος

Η πλευρά της κατηγορούμενης έχει δικαίωμα να ζητήσει να εξεταστούν μάρτυρες υπεράσπισης. Κατά την έναρξη της δίκης στις 15 Σεπτεμβρίου, οι συνήγοροί της είχαν επιφυλαχθεί να παραδώσουν στην πορεία της διαδικασίας τον κατάλογο με τους δικούς τους μάρτυρες, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν αναφερθεί σε συγκεκριμένα ονόματα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις