Εφετείο Εκπαιδευτικοί: Δυναμική ήταν η σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Οι εκπαιδευτικοί τάσσονται κατά της διαδικασίας αξιολόγησης που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, ενώ διαμαρτύρονται και για τα κενά στα σχολεία, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και την Τράπεζα Θεμάτων.

Έφεση στην «παράνομη και καταχρηστική απεργία»

Τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω το Εφετείο Αθηνών ακολούθησε η υποβολή έφεσης από τους εκπαιδευτικούς, στην απόφαση της προσφυγής του υπουργείου Παιδείας για τη σημερινή απεργία, που την έκρινε παράνομη. Το υπουργείο με τη σειρά του κατέθεσε αντέφεση, με την απόφαση να εκδίδεται τα επόμενα 24ωρα.

Η ΑΔΕΔΥ επίσης  κήρυξε  τρίωρη στάση εργασίας στο Λεκανοπέδιο, από τις 11:30πμ έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο να δώσουν μαζικά το «παρών» στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο Εφετείο Αθηνών, με τη συγκέντρωση να είναι πολύ μαζική.

Εφετείο εκπαιδευτικοί: Οι ανακοινώσεις των καθηγητών

Η Ομοσπονδία των καθηγητών σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
Μία ακόμα κλήτευση επιδόθηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 7 Οκτωβρίου 2021 από το ΥΠΑΙΘ, το οποίο άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση για την απεργία αποχή.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο αποφάσισε ότι η απεργία αποχή της ΟΛΜΕ δεν είναι καταχρηστική και δεν διέταξε την απαγόρευση της συνέχισής της κι έτσι το ΥΠΑΙΘ προσφεύγει ενάντια στην απόφαση αυτή. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι για την έφεση της ΟΛΜΕ, που κατατέθηκε στις 4/10/21, ορίστηκε δικάσιμος στις 25 Ιανουαρίου 2022, ενώ για την έφεση του ΥΠΑΙΘ, που κατατέθηκε στις 7/10/21, ορίστηκε δικάσιμος για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021…!

Επιπλέον, σήμερα, 8/10/21, το ΥΠΑΙΘ έσυρε στα δικαστήρια και την ΑΔΕΔΥ, η οποία είχε προκηρύξει απεργία αποχή, στηρίζοντας τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Για άλλη μία φορά με διαδικασίες fast track που παραβιάζουν τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η κυβέρνηση προσπαθεί να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή και την ωμή βία ενάντια στους/στις εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις. Μετά την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 1/10/21, υπήρξε νέα καταστολή με χρήση χημικών και βίας και στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 6/10/21.

Είναι προφανές ότι η μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στον αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας έχει τρομοκρατήσει κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ, που μέσα στον πανικό τους εκδηλώνουν τα πιο αυταρχικά και αντιδημοκρατικά ένστικτά τους! Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι μία: ανυποχώρητος αγώνας!

Συνεχίζουμε συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία τη Δευτέρα 11/10/21 και στην απεργιακή συγκέντρωση ΟΛΜΕ ΔΟΕ στο Εφετείο Αθηνών στις 11.30πμ. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία! Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης

Oι ανακοινώσεις των μαθητών

Το Συντονιστικό Μαθητών της Αττικής καλεί τους μαθητές όλων των σχολείων της χώρας να διοργανώσουν διαδηλώσεις, για σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, σε όλες τις πόλεις της χώρας, με τα ακόλουθα δέκα αιτήματα, όπως διατυπώνονται στο ανακοινωθέν τους:

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ.

Να μην εφαρμοστεί ξανά με κανέναν τρόπο ούτε αυτή ούτε η Τράπεζα Θεμάτων.

Κάλυψη των μεγάλων κενών που δημιούργησε η τηλεκπαίδευση. Ενισχυτική διδασκαλία και προσαρμογή της ύλης με ευθύνη του Υπουργείου.

Κανένα κενό σε καθηγητές. Τώρα προσλήψεις για να καλυφθούν όλα τα κενά

Σχολικές εκδρομές τον Οκτώβρη, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες για όλους.

Να διδάσκονται ΞΑΝΑ στα σχολεία τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πχ σχέδιο).

Υπεύθυνη ενημέρωση από το κράτος και τον ΕΟΔΥ στους μαθητές και τους γονείς μας για τον εμβολιασμό. Προσλήψεις σχολικών γιατρών.

Δωρεάν και συχνά rapid tests στα σχολεία σε όλους τους μαθητές χωρίς διαχωρισμό, όχι μόνο self test.

Ολιγομελή τμήματα με αξιοποίηση περισσότερων κατάλληλων αιθουσών για μάθημα

Εδώ και τώρα προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας.

Η τρομοκρατία του webex δε θα περάσει. Οι καθηγητές να είναι μαζί μας σε αυτό και όχι απέναντι!

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις