Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο ατόμων που χάθηκαν στο Άγιο Όρος και σήμερα το πρωί στήθηκε επιχείρηση ανεύρεσής τους από την Πυροσβεστική και την ΕΜΑΚ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, πρόκειται για δύο Ουκρανούς προσκυνητές, μέλη μιας 9μελούς ομάδας ομοεθνών τους που τα ίχνη τους χάθηκαν στους πρόποδες του όρους Άθω.

«Αποκόπηκαν από την ομάδα σε μια πεζοπορία και έκτοτε αγνοούνται» είπε ο κ.Κασμίρογλου τονίζοντας ότι σήμερα επικρατούν ήπιες καιρικές συνθήκες και στην επιχείρηση έρευνας έχει προστεθεί και ένα ελικόπτερο.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με το voria.gr ομάδα 9 Ουκρανών προσκυνητών στο Αγιο Ορος, ενώ η περιοχή πληττόταν από την κακοκαιρία Μπάλλος, επιχείρησε να ανέβει χθες στην κορυφή του όρους. Οι Ουκρανοί έφθασαν στο σημείο όπου επιθυμούσαν και ξεκίνησαν την κάθοδό τους προς τη μονή. Ομως, κατά τη διαδικασία της κατάβασης, δύο από τους προσκυνητές έμειναν πίσω. Οταν οι υπόλοιποι επτά αντιλήφθηκαν την απουσία τους έσπευσαν πίσω για να τους βρουν, δίχως, όμως, αποτέλεσμα.

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για τους δύο αγνοούμενους τα ξημερώματα και αμέσως ξεκίνησε έρευνα, σε μεγάλο υψόμετρο στον Αθωνα, για τον εντοπισμό τους.

Η επιχείρηση εντοπισμού διενεργείται από τετραμελή ορειβατική ομάδα της 2ης ΕΜΑΚ και τέσσερις πυροσβέστες των σταθμών Αγίου Όρους και Πολυγύρου, σε δύσβατα και βραχώδη σημεία με μεγάλο υψόμετρο, πάνω από τη Μονή Αγίου Παύλου. Οπως προαναφέρθηκε στις έρευνες συμμετέχει τώρα και ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις