Την άμεση ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορονοϊού επεσήμανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υπογραμμίζοντας τους πρόσφατους θανάτους τεσσάρων νέων ανθρώπων, οι οποίοι ήταν ανεμβολίαστοι.

«Ακόμα η πανδημία κινείται. Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε», ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ενώ ανέφερε ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα.

«Το δυστυχές αυτές της ιστορίας τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι ενώ παίρνουμε τα δείγματα, τα σήματα δεν παίρνουμε μέτρα γιατί ακόμα δεν είναι ανησυχητικά και μετά έρχονται σκληρά μέτρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Θα συνεχίσουμε να έχουμε αύξηση κρουσμάτων, μέσα στο Νοέμβριο θα έχουμε μία σημαντική αύξηση, 5000 και παραπάνω κρούσματα, αλλά η αύξηση αυτή θα μας αναγκάσει να λάβουμε νέα μέτρα» είπε προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέα μέτρα.

«Στη Θεσσαλονίκη άλλωστε ήδη έχουμε πρόβλημα και νοσοκομεία» επισήμανε και πρόσθεσε «34 νεκροί την ημέρα κατά μέσο όρο είναι ένα νούμερο που δεν μπορώ να δεχτώ».

«Από τις 25 του Οκτώβρη θα έχουμε μία αυξητική πορεία στη διασπορά της πανδημίας» σημείωσε ο ίδιος και παρότρυνε τον ΕΟΔΥ να αυξήσει τα τεστ σε τουλάχιστον «200.000 παραπάνω την ημέρα από αυτά που γίνονται ώστε να σπάσει η αλυσίδα διασποράς, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι «τον τελευταίο καιρό έχουμε πέσει στον αριθμό των τεστ».

«Ακόμα η πανδημία κινείται. Πρέπει να δράσουμε όπως μπορούμε», ξεκαθάρισε, ενώ επανέλαβε ότι αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, με τα μέτρα που ισχύουν τώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις