Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη της 37χρονης για τη φρικτή επίθεσή της με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020 και το πιθανότερο είναι εντός της εβδομάδας να εκδοθεί και η δικαστική απόφαση.

Έπειτα από έξι συνεδριάσεις, σήμερα ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης. Ήδη, από την προηγούμενη συνεδρίαση έχει ολοκληρώσει την αγόρευση του ο ένας εκ των δύο δικηγόρων της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο Απόστολος Λύτρας και σήμερα αναμένεται η αγόρευση του, Νίκου Αλεξανδρή.  Στη συνέχεια αναμένεται να λάβουν τον λόγο οι δικηγόροι υπεράσπισης της 36χρονης κατηγορούμενης.

Ακολούθως αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα επί της ποινής της κατηγορουμένης και εν συνεχεία η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να χρειαστούν ακόμη και δυο συνεδριάσεις μέχρι να πέσει η αυλαία της πολύκροτης δίκης.

Η ετυμηγορία των τριών τακτικών δικαστών και των τεσσάρων ενόρκων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο τρόπος δράσης της 37χρονης σόκαρε την κοινή γνώμη.

Έφη Ιωάννα Παλιοσπύρου

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Βαρύνουσα σημασία στην κρίση τους αναμένεται να έχει και η αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας, Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη, ο οποίος απέδωσε στη δράστιδα ανθρωποκτόνο εγωισμό, ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και εκδικητικότητα, τη χαρακτήρισε σαν τον ικανότερο και καλύτερο της φύσης θηρευτή και ζήτησε η 36χρονη κατηγορούμενη να κριθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε μάλιστα την απόρριψη του αιτήματος της υπεράσπισης της κατηγορούμενης για μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Επιπλέον, δικαστές και ένορκοι θα κρίνουν εάν θα πρέπει να διαβιβαστούν αντίγραφα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος δύο προσώπων από το φιλικό περιβάλλον της κατηγορούμενης, με τους οποίους είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες πριν και μετά το έγκλημα, στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις