Κορονοϊός: Αφόρητη είναι η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ τα τελευταία 24ωρα, με τους ασθενείς με κορονοϊό να πληθαίνουν με μεγάλη ταχύτητα. Το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά όταν τα νοσοκομεία εφημερεύουν.

Εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στα επείγοντα περιστατικά, ενώ για μια ακόμη φορά η εφημερία νοσοκομείου της πόλης έκλεισε με όλες τις κλίνες ΜΕΘ Covid κατειλημμένες και ασθενείς διασωληνωμένους σε άλλες μονάδες.

Όπως ανέφερε στη Voria o επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο, Χρήστος Παπαστεργίου, συνολικά έγιναν 42 εισαγωγές, ενώ περίπου 500 πολίτες επισκέφτηκαν τα ΤΕΠ – Covid και κοινής νοσηλείας

Ο κ. Παπαστεργίου επισήμανε πως και οι 25 κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου είναι κατειλημμένες, ενώ άλλοι επτά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε μονάδες ανάνηψης και απλούς θαλάμους.

«Πάμε για τα περσινά και βάλε», σχολίασε, τονίζοντας πως τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι ανεπαρκή, ενώ ακόμα και αυτά που λαμβάνονται δεν τα τηρεί κανείς.

Φρακάρει και η Αττική

Άκρως ανησυχητική είναι η αποκάλυψη του Πάνου Παπανικολάου, νευροχειρουργού στο νοσοκομείο της Νίκαιας και γενικού γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, ότι στην Αττική, είναι διαθέσιμες λιγότερες από 10 κλινες ΜΕΘ Covid​​​​​.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο twitter ο Π. Παπανικολάου αναφέρει:

«Άρχισαν να φρακάρουν οι ΜΕΘ και στην Αττική. Καλή μας τύχη.»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις