Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Με διαφορά λίγων ωρών πέθαναν δύο νέοι άνθρωποι στα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο». Δύο ασθενείς που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Η αρχή έγινε το βράδυ της Τετάρτης (10-11-2021) στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, με θύμα έναν 40χρονο άνδρα. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο ασθενής δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Λίγες ώρες μετά έσβησε ένας 22χρονος στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος νεαρός ήταν ανεμβολίαστος και είχε υποκείμενο νόσημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν νοσηλευόταν σε ΜΕΘ διασωληνωμένος αλλά ήταν νοσηλευόμενος σε απλή κλίνη με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow oxygen mask). Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία τις τελευταίες μέρες και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, έχασε τη ζωή του.

Όλα αυτά την ώρα που τα νοσοκομεία λυγίζουν κάτω από το βάρος των εκατοντάδων περιστατικών ημερησίως που καλούνται να διαχειριστούν. «Θα γίνει επέκταση σε βάρος των υπόλοιπων νοσημάτων και αυτό είναι ανήθικο.» Είναι η σκληρή πραγματικότητα, όπως την περιγράφει ο Νίκος Καπραβέλος, ο άνθρωπος που ζει καθημερινά την αγωνία εκατοντάδων ασθενών για ένα κρεβάτι είτε σε απλή κλίνη, είτε σε κλίνη ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις