Άγιο Όρος:  Προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία του ηγούμενου της μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίου, με βάση την οποία κάποιοι προσπαθούν να μπουν στο Άγιο Όρος χρησιμοποιώντας παράνομες πρακτικές.

Πιο συγκεκριμένα, όπως λέει, υπάρχουν άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων από τη Ρουμανία, που βάζουν αντισηπτικό στη μύτη τους πριν γίνει το rapid test προκειμένου να βγει αρνητικό.

Πώς λειτουργούν

«Έχουμε θέματα με τα πλαστά πιστοποιητικά που προσπαθούν να μπουν στο Άγιο Όρος και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα ή αν θα το μεταδώσουν. Έχουν πιάσει πολλούς, ιδίως από Ρουμανία, να έχουν πλαστά πιστοποιητικά ή να βάζουν αντισηπτικό στη μύτη, όταν θα κάνουν το rapid test να βγει αρνητικό» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS FM 107.7.

Σύμφωνα με τον ηγούμενο, «στην Ουρανούπολη υπάρχει από την πολιτική διοίκηση, έχει κανονίσει και υπάρχει σημείο όπου πηγαίνουν όλοι όσοι θέλουν να μπουν στο Άγιο Όρος πριν παραλάβουν το διαμονητήριο και το εισιτήριο να κάνουν ένα rapid test.

Το αποτέλεσμα βγαίνει σε 10-15 λεπτά και αν είναι αρνητικό μπορούν να μπουν. Αν είναι θετικό ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και επιστρέφουν πίσω».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις