Ανεμβολίαστοι νοσήλια: Την οξύτατη αντίδραση της ΕΙΝΑΠ προκάλεσε η άποψη του πρόεδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, ο οποίος σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, μίλησε θετικά για την πληρωμή μέρους της νοσηλείας τους.

Ειδικότερα, ερωτηθείς ο κ. Εξαδάκτυλος αν είναι θετικός στο να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι τη νοσηλεία τους, απάντησε: «Βεβαίως, ένα μέρος δε θα ήταν καθόλου παράλογο».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί (6:45)

Ανεμβολίαστοι νοσήλια: «Καταργείται κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης»

Το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Αθήνας και Πειραιά, σε ανακοίνωσή του «καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας του προέδρου του ΠΙΣ κ. Αθανασίου Εξαδάκτυλου, πως οι ανεμβολίαστοι ασθενείς πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι τα νοσήλια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ίδια οργισμένη ανακοίνωση προσθέτει, «αυτό είναι τελείως ανοίκειο να ακούγεται από τα χείλη γιατρού που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, πολύ περισσότερο δε από εκπρόσωπο του ΠΙΣ. Με τη λογική αυτή όλοι οι ασθενείς κάθε πάθησης που κάποιος θα κρίνει ότι δεν είχαν εφαρμόσει προληπτικά μέτρα πριν ασθενήσουν ή τραυματιστούν (πχ. καπνιστές, απρόσεκτοι οδηγοί κ.λπ.) θα πρέπει να πληρώνουν τη νοσηλεία τους. Δηλαδή να καταργηθεί κάθε έννοια δημόσιας δωρεάν περίθαλψης».

Τέλος η ΕΙΝΑΠ καλεί «το ΔΣ και τη Συνέλευση του ΠΙΣ να ανακαλέσει άμεσα σε τάξη τον πρόεδρό του και να του υπενθυμίσει ότι είναι γιατρός και όχι φερέφωνο των οποιοδήποτε οικονομικών συμφερόντων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις