Ψευτογιατρός δίκη: Για μια ακόμη φορά δεν προχώρησε η δίκη του ψευτογιατρού, που κατηγορείται για τους θανάτους 12 καρκινοπαθών, καθώς και πάλι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης δήλωσε αδυναμία να παραστεί καθώς ισχυρίστηκε πως νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό με κορονοϊό και οι συνήγοροί του δεν έχουν εξουσιοδότηση να παραστούν στο δικαστήριο.

Η εξέλιξη αυτή έλαβε χώρα 24 μέρες πριν συμπληρωθούν οι 18 μήνες προσωρινής κράτησής του, γεγονός που σημαίνει ότι έπειτα θα αποφυλακιστεί.

Η δεύτερη ημέρα της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, του ψευτογιατρού και των 16 συγκατηγορουμένων του δεν εξελίχθηκε ομαλά από την αρχή καθώς το δικαστήριο υποχρεώθηκε να περιμένει επί μιάμιση ώρα μία εκ των ενόρκων, που άργησε να προσέλθει, για να ξεκινήσει τη συνεδρίαση. Με την έναρξη της διαδικασίας ήταν και πάλι απών από το εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος.

«ψευτογιατρός»

Φωτό αρχείου

«Νοσηλεύεται με κορονοϊό», είπαν οι δικηγόροι του κατηγορούμενου

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του ψευτογιατρού, ο εντολέας τους νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στον Ευαγγελισμό, όπου, όπως είπαν, εισήχθη το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και έτσι οι ίδιοι αδυνατούν να λάβουν εξουσιοδότηση για την παράστασή τους. Είπαν επίσης στο δικαστήριο να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο ώστε να τους επιβεβαιώσει την εισαγωγή του εντολέα τους. Έτσι πρότειναν να διακοπεί η δίκη μέχρι να αναρρώσει ο ασθενής καθώς τόνισαν πως ο κατηγορούμενος επιθυμεί να παραστεί στη δίκη του.

Η τοποθέτηση της υπεράσπισης προκάλεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη σφοδρή αντίδραση της Πολιτικής Αγωγής που κάνει λόγο για «παρελκυστική τακτική» του κατηγορούμενου.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του το πιστοποιητικό», τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

Ψευτογιατρός δίκη: Πρόβλημα χωρητικότητας της αίθουσας

Σημειώνεται πως και σήμερα, 23 Νοεμβρίου, οι συνήγοροι έθεσαν το θέμα του χώρου όπου διεξάγεται η δίκη. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τονίζοντας πως παραβιάζεται ο νόμος καθώς στη συγκεκριμένη αίθουσα δεν επιτρέπονται πάνω από 30 άτομα: «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον» είπαν στο δικαστήριο. Η πρόεδρος τους απάντησε πως έχει υποβάλει αίτημα στη διοίκηση του Πρωτοδικείου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις