Καπραβέλος: Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. Όπως είπε, έχει αδειάσει η Γαστρεντερολογική Κλινική, μετά τη χειρουργική και παθολογική για να υποδεχθούν τη σημερινή εφημερία. «Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «ότι γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε»

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, οι πάνω από 60 ετών και ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και «παίζουν το σύστημα». Όπως τόνισε, δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε δε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτική, εξηγώντας ότι έχουν αδειάσει τα χειρουργεία και έχει πάει το προσωπικό στις ΜΕΘ και το υπόλοιπο – όπως είπε- δεν φτάνει.

Όσον αφορά στην πρόταση του υπουργού Υγείας να υπάρχει ένα ενιαίο ΕΣΥ, σημείωσε ότι για τον ίδιο είναι καλοδεχούμενο. «Είναι τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες δεν υπάρχει διάκριση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έπρεπε όλοι μαζί να συστρατευτούν», ανέφερε.

νοσοκομείο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις