Άλιμος σχολείο θέρμανση: Διαστάσεις λαμβάνει το περιστατικό με την θέρμανση σε σχολείο του Αλίμου καθώς τόσο ο διευθυντής του σχολείου όσο και ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, καλούνται για εξηγήσεις στο υπουργείο Παιδείας ενώ παράλληλα θα διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής απάντησε για το θέμα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι δεν έπαιρνε την ευθύνη να ανάψει την θέρμανση στο σχολείο καθώς φέτος άλλαξε η εταιρεία συντήρησης του φυσικού αερίου και δεν είχε ενημέρωση για τη διαδικασία.

Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει ο δήμαρχος, ο διευθυντής του σχολείου δεν άνοιγε την θέρμανση γιατί το θεωρούσε «προσβλητικό» και «μειωτικό».

Η ανάρτηση του δημάρχου:

«Εδώ και μία εβδομάδα, Διευθυντής σχολικής μονάδας στον Άλιμο κρατούσε κλειστή την θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται.

Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι “προσβλητικό” και “μειωτικό” για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου! Δεν προβλέπεται, λέει, στα καθήκοντά τους…

Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό…

Διαπιστώνοντας σήμερα ποιά είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές.

Θα έχουμε, επίσης, τον νου μας, για να μην ξαναπαγώσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί, αφού ο επικεφαλής του Σχολείου αρνείται να ασχοληθεί με τέτοια “υποτιμητικά” για το κύρος του ζητήματα.

Αντί για πολλά άλλα, και πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, δύο μόνο λέξεις μου έρχονται στον νου και ας τις ακούσουν καλά οι αρμόδιοι: ΝΤΡΟΠΗ!! και ΚΑΤΑΝΤΙΑ….»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις