Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στην εκστρατεία «Γίνε Άνθρωπος» που διοργανώθηκε με στόχο την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας, έπειτα από την έξαρση των γυναικοκτονιών τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση βρέθηκαν οι γονείς της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το καλοκαίρι στην Φολέγανδρο από τον σύντροφό της. Το παρών έδωσε και η Ιωάννα Παλιοσπύρου, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων.

«Ήταν ένα ανέμελο βράδυ του καλοκαιριού. 16 Ιουλίου του 2021. Λίγο μετά τις 10 χτυπάει το τηλέφωνό μου. Βλέπω έναν άγνωστο αριθμό. Θήρα γράφει. Αμέσως καρδιοχτυπώ. Είναι το παιδί μου εκεί σκέφτομαι. Απαντώ. Από το λιμενικό Φολεγάνδρου σας καλώ, μου λέει ένας κύριος. Σκέφτομαι αυτό που θα σκεφτόταν ο κάθε γονιός, ότι έχασε το κινητό της, τα χρήματά της, ίσως και να χτύπησε το πόδι της. Κάτι τέτοιο ελπίζω. Αλλά πάλι καρδιοχτυπώ. Απέναντι στο ακουστικό είναι μία τρεμάμενη φωνή που μου λέει ‘είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πω ότι η Γαρυφαλλιά σας δεν είναι εν ζωή’» ήταν μερικά από τα λόγια της μητέρας της.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής και το CSI Institute ενώνουν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και υλοποιούν την πρώτη οργανωμένη εκστρατεία στην Ελλάδα με τίτλο «Γίνε Άνθρωπος» με στόχο την πρόληψη αλλά και την εξάλειψη κάθε μορφής έμφυλης βίας, μετά και την έξαρση των γυναικοκτονιών τους τελευταίους μήνες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις