Με την κατάθεση της ιατροδικαστού, Σουλτάνας Μαριανού, αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Η κυρία Μαριανού μαζί τον Νίκο Καλογρηά διενεργήσαν την νεκροψία στο άψυχο σώμα του Ζακ Κωστόπουλου.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δικαστηρίου ο ιατροδικαστής, Νίκος Καλογρηάς υπήρξε κατηγορηματικός πως ο θάνατος του ακτιβιστή προήλθε από τα χτυπήματα που δέχθηκε και δεν προέκυψε κάποιο παθολογικό ή άλλο αίτιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχαιμικό επεισόδιο.

«Τα περιστατικά αυτά είναι λίγα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Μπορεί να μην είναι θανατηφόρα τα τραύματα και από μόνα τους να μην προκαλούσαν το θάνατο, αλλά η πολλαπλότητα τους με δεδομένη την απουσία άλλου προβλήματος υγείας, οδηγούν στο συμπέρασμα της συσχέτισης ισχαιμίας συνεπείας τραυμάτων» κατέθεσε ο ιατροδικαστής αναφορικά με την αιτία θανάτου, το ισχαιμικό επεισόδιο που πυροδοτήθηκε-όπως είπε- από μηχανισμό οργανικού στρες.

Ωστόσο, ο ιατροδικαστής δεν μπόρεσε να διαγνώσει αν υπήρξε ένα θανατηφόρο ή πιο επικίνδυνο από τα υπόλοιπα, τονίζοντας «δεν μπορούμε να κρίνουμε ποια τραύματα συμμετείχαν περισσότερο ή λιγότερο στην πυροδότηση του μηχανισμού στρες. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αν πρόκειται για τραύματα στο κεφάλι τότε είναι πιο πιθανή η πυροδότηση του μηχανισμού, γιατί είναι ευαίσθητο σημείο του σώματος».

Συγκεκριμένα ο διάλογος ήταν ως εξής:

Υπεράσπιση: Απ’ τα καταγεγραμμένα στην έκθεση τραύματα, υπήρχε κάποιο εύρημα που να μπορούσε από μόνο του να οδηγήσει στον θάνατο;

Μάρτυρας: Όχι, δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο τραύμα που να οδήγησε μόνο του στον θάνατό του.

Ωστόσο όταν οι τόνοι κατά την ακροαματική διαδικασία ανέβηκαν από την πλευρά της υπεράσπισης, ο ιατροδικαστής απάντησε: «Ως ιατροδικαστής νιώθω σαν να πρέπει να απολογηθώ για τα ευρήματα της ιατροδικαστικής. Εμείς κάνουμε ο καθένας 1.000 νεκροτομές και κάνουμε τη δουλειά μας. Αν πρέπει να απολογηθώ… έχω τη διάθεση να σας απαντήσω, αρκεί να μπορώ».

Ύστερα, από την εξέταση και της δεύτερης ιατροδικαστού, το δικαστήριο αναμένεται να προχωρήσει και στους υπόλοιπους μάρτυρες, που στην πλειοψηφία τους είναι περαστικοί από την οδό Γλάδστωνος, ενώ στο βήμα του μάρτυρα αναμένεται να βρεθεί και ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος επίσης έχει εξάγει τα δικά του συμπεράσματα γύρω από τα αίτια θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις