Ισχυρός σεισμός λίγο μετά τις 6 το πρωί ανοικτά της Ικαρίας. Συγκεκριμένα σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με τα πρώτα στοιχεία να αναφέρουν επίκεντρο 20χλμ βορειοδυτικά της Ικαρίας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 17,5 χιλιόμετρα.

Εννέα λεπτά αργότερα σημειώθηκε και νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης στο ίδιο σημείο, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού. Το εστιακό βάθος της δεύτερης δόνησης ήταν στα 24,3 χιλιόμετρα.

Λέκκας για σεισμό στην Ικαρία: Οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν

Καθησυχαστικός για τους σεισμούς στην Ικαρία εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας: «Είναι σε μια περιοχή που δεν έχει αυξημένη σεισμικότητα. Είναι βεβαίως το επίκεντρο στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που έδωσε το σεισμό στη Σάμο πέρσι στις 30 Οκτωβρίου. Δεν ανησυχούμε, είναι μακριά από κατοικημένους χώρους και την ξηρά, αν και έγινε αισθητός στην Ικαρία, στη Σάμο, Χίο» είπε ο κ. Λέκκας στο Mega.

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει έντονος λόγος ανησυχίας. Είχαμε έναν μετασεισμό αλλά δεν ήταν στην ίδια περιοχή, θεωρώ ότι θα έχουμε μετασεισμούς 3-4 βαθμών το επόμενο διάστημα. Οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν, ο σεισμός είναι αρκετά μέσα στη θάλασσα» πρόσθεσε.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε Σάμο και Χίο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις