ΤραμΣτα έργα που υλοποιεί το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στο Λεκανοπέδιο και αναμένεται να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των πολιτών σε Αττική, Αθήνα και Πειραιά αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1.

Όπως προανήγγειλε ο κ. Καραγιάννης, τις επόμενες ημέρες θα δοθεί σε λειτουργία το Τραμ, στο τμήμα προς Πειραιά (Νέο Φάληρο – Κέντρο – Λιμάνι Πειραιά).

Έτοιμο το Τραμ στον Πειραιά

«Στον Πειραιά έχουμε ένα ολοκληρωμένο και στοχευμένο σχέδιο. Θα μπει το τραμ σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες, ενώ οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό, τα Μανιάτικα, ο Πειραιάς και το Δημοτικό Θέατρο θα δοθούν σε χρήση το καλοκαίρι του 2022, όπως έχει δεσμευτεί, ο υπουργός, Κώστας Καραμανλής. Με την ολοκλήρωση του έργου, ένας πολίτης θα μπορεί να πάει από το λιμάνι του Πειραιά στο Αεροδρόμιο σε μόλις 50 λεπτά», τόνισε.

Τα νέα έργα στη Δυτική Αττική

Όσον αφορά τα έργα της Δυτικής Αττικής ο κ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι προχωρά το έργο της υποθαλάσσιας Ζεύξης Σαλαμίνας – Περάματος και αναμένουμε περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Παράλληλα, ετοιμάζεται παρέμβαση και για τη Δυτική Περιφερειακή Αιγάλεω και τους τρεις κόμβους στον Σκαραμαγκά, τα Ναυπηγεία και το Σχιστό. «Έργο και αυτό στοιχειωμένο.

Είχε ξεκινήσει η κατασκευή το 2000 και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Με αυτές τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε, τη σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, αναμένεται να αποσυμφορηθεί η κίνηση στη Λεωφόρο Σχιστού και τη Λεωφόρο Αθηνών. Ταυτόχρονα, η αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Σκαραμαγκά θα βελτιώσει κατά πολύ την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό».

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, «οι παρεμβάσεις στη Δυτική Αττική δεν σταματούν εδώ, καθώς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωρά στις αρχές του επόμενου έτους στο διαγωνισμό για την κατασκευή νέου κλάδου στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα και η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στο τέλος του 2022».

Γραμμή 2 του Μετρό προς Ίλιον: Παλατιανή – Σύνταγμα σε 20 λεπτά

Στη συνέχεια, σημείωσε τη σημασία για τη Δυτική Αττική της επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό «Ανθούπολη – Ίλιον». Θα δημιουργηθούν άλλοι τρεις σταθμοί, στην Παλατιανή, το Ίλιον και τον Άγιο Νικόλαο.

Η επιβατική κίνηση θα ανέρχεται συνολικά σε επιπλέον 51.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ θα δημιουργηθούν περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας. Έως τέλος του 2022 αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες για τη δημοπράτηση του έργου.

Ξεκινάει η Γραμμή 4

Μιλώντας συνολικά για την πρωτεύουσα, ο υφυπουργός Υποδομών υπογράμμισε τα πολλαπλά οφέλη της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών, την οικονομία και το περιβάλλον.

«Με τη Γραμμή 4 θα έχουμε περίπου 53.000 οχήματα λιγότερα στους δρόμους της Αττικής», είπε, τονίζοντας τη σημασία αυτών των παρεμβάσεων που γίνονται, ώστε «να κάνουμε την Αθήνα, την Αττική, τον Πειραιά, τα επόμενα χρόνια, μια πόλη που να είναι φιλική και βιώσιμη για τους πολίτες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις