Νεκροταφείο Λαμίας κορονοϊός: Τα θύματα από κορονοϊό συνεχώς αυξάνονται με αποτέλεσμα να μην χωρούν στο νεκροταφείο της Λαμίας. Έτσι, στο κοιμητήριο της Ξηριώτισσας χρειάστηκε να γίνει νέα επέκταση λόγω covid.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο κεντρικό νεκροταφείο της Ξηριώτισσας από τον περασμένο Ιανουάριο, με πρωτοβουλία του αρμόδιου αντιδημάρχου του δήμου Λαμιέων, Κώστα Κερπινιώτη, άνοιξε νέος χώρος στο Κοιμητήριο ειδικά για θύματα κορονοϊού, χωρητικότητας 44 θέσεων. Όμως μέχρι σήμερα έχουν χρειαστεί 51 με αποτέλεσμα να γίνει νέα επέκταση.

«Οι εκταφές των νεκρών από κορονοϊό δεν μπορεί να γίνουν πριν τα 12 χρόνια»

Όπως τόνισε μιλώντας στο LamiaReport ο κ. Κερπινιώτης «οι συγκεκριμένες επεκτάσεις δεν έγιναν για να απομονωθούν οι άνθρωποι που πέθαναν από κορονοϊό, αλλά γιατί σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο, οι εκταφές τους δεν μπορεί να γίνουν πριν τα 12 χρόνια, όταν ο μέγιστος χρόνος ταφής για τον υπόλοιπο κόσμο είναι τα 5+2 χρόνια».

Δυστυχώς από τα μέσα Νοεμβρίου και τον Δεκέμβρη, τα θύματα από κορονοϊό αυξήθηκαν, όπως μαρτυρούν και οι πολλοί άφτιαχτοι τάφοι.

«Μακάρι αυτή να είναι η τελευταία επέκταση που χρειάζεται να κάνουμε εξαιτίας της πανδημίας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κώστας Κερπινιώτης.

Δείτε το βίντεο από το κοιμητήριο της Ξηριώτισσας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις