Για το άνοιγμα των σχολείων και την κριτική που ασκείται για αυτήν την απόφαση αυτή μίλησε το πρωί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα».

Όπως εξήγησε η υπουργός, η Επιτροπή των Ειδικών δεν ζήτησε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων, γι’ αυτό και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

«Τα σχολεία είναι τα πρώτα που ανοίγουν και τα τελευταία που κλείνουν», τόνισε η κ. Κεραμέως, εξηγώντας ότι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι παιδαγωγικοί, ψυχοσυναισθηματικοί και υγειονομικοί.

«Πιο ασφαλή τα παιδιά εντός σχολικού πλαισίου»

Σύμφωνα με την υπουργό, τα παιδιά είναι πιο ασφαλή εντός σχολικού πλαισίου επισημαίνοντας ότι όσο είναι ανοιχτά τα σχολεία γίνονται περισσότερα τεστ.

Όπως ανέφερε, το 84% των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων το περασμένο διάστημα είχε ανιχνευτεί από τα self test, ποσοστό το οποίο μειώθηκε στο 40% όταν έκλεισαν.

Απευθυνόμενη στους γονείς που έχουν αποφασίσει να μην στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολεία, διερωτήθηκε: «Εάν υπάρξει ένα κρούσμα στον περίγυρο, θα κάνουν πέντε τεστ;».

Επανέλαβε μάλιστα, ότι σε περίπτωση κρούσματος, τα παιδιά θα κάνουν τεστ κάθε μέρα. «Προτιμούμε να βάζουμε πολλά τεστ για να θωρακίσουμε την εκπαιδευτική κοινότητα».

Που θα γίνονται τα rapid test σε περίπτωση θετικού κρούσματος στην τάξη

Αναφερόμενη στα rapid test για τους μαθητές είπε ότι θα γίνονται δωρεάν σε δημόσιες δομές με βεβαίωση του διευθυντή και θα εξεταστεί με το υπουργείο υγείας το θέμα της αύξησης των δομών και η καλύτερη πληροφόρηση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την τηλεκπαίδευση, είπε ότι η πλατφόρμα λειτουργεί ακόμα και για περιπτώσεις καταστροφών, όπως ήταν ο σεισμός στην Κρήτη.

Για τα πανεπιστήμια, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Εξεταστική θα γίνει κανονικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις