Ματίνα Παγώνη μετάλλαξη Όμικρον: Η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση σήμερα από την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «ΣΗΜΕΡΑ» προς τους ανεμβολίαστους πολίτες, να κάνουν το εμβόλιο.

Όπως τόνισε, «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον». «Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

Διευκρίνισε δε ότι τα ήπια συμπτώματα της όμικρον αφορούν κυρίως του εμβολιασμένους.

Ματίνα Παγώνη ΣΚΑΪ

Σχετικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, η κ. Παγώνη ανέφερε ότι είναι λογικό να παρατηρούνται λόγω του υψηλού αριθμού κρουσμάτων. «Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά». Οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.

Αναφέρθηκε επίσης στη μετάλλαξη Δέλτα, επαναλαμβάνοντας ότι είναι η πιο δύσκολη μετάλλαξη μέχρι στιγμής και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ. Όσον αφορά στη θεραπεία με τα αντιικά χάπια, τα οποία έχουν έρθει στην Ελλάδα, τόνισε ότι δε θα είναι διαθέσιμα σε όλους, καθώς θα κατατίθεται αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και ειδική επιτροπή θα εγκρίνει αυτούς που θα τα παίρνουν.

«Κάποιοι νομίζουν ότι τα παίρνουμε και γινόμαστε καλά όταν νοσήσουμε, ωστόσο θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία με τα μονοκλωνικά. Δε θα τα πάρουν όλοι. Αυτό που προέχει είναι ο εμβολιασμός», ανέφερε.

Κλείνοντας σχολίασε και την αγωνία του κόσμου για το εάν θα κάνουν Πάσχα στα χωριά τους, «Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις