Έβρος: Όπως έγραψε η Εφημερίδα των Συντακτών, χωρίς να διαψευστεί, 29 πρόσφυγες που βρίσκονται πού βρίσκονται παγιδευμένοι σε νησίδα στον Έβρο μέσα σε πολικές θερμοκρασίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκονται σε δασική έκταση σε νησίδα καταμεσίς του Έβρου (για πέμπτη) μέρα, χωρίς νερό και φαγητό, μέσα στο ψύχος και το χιόνι που επικρατούν στην περιοχή.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία έγιναν γνωστά στη συγκεκριμένη εφημερίδα μέσω κλήσης και μηνυμάτων στα αγγλικά στο whatsapp, δύο άτομα που βρίσκονται σε επαφή με την ομάδα. Μεταξύ αυτών, ένας άνθρωπος σε κρισιμότατη κατάσταση υγείας, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα με το νεφρό και σύμφωνα με πληροφορίες, κινδυνεύει να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή.

Το ρεπορτάζ που κυκλοφόρησε χθες:

«Σήμερα (σ.σ. 21/01) είναι η τρίτη τους μέρα και απευθύνουν έκκληση σε όλες τις χώρες καθώς κινδυνεύει η ζωή τους από το κρύο, το χιόνι και την πείνα», αναφέρουν. Για το ζήτημα αστυνομικές πηγές ισχυρίζονται ότι δεν έχουν εντοπιστεί στη νησίδα, δεν διευκρινίζεται όμως αν έχει γίνει η κατάλληλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Η επικοινωνία με τα άτομα έχει διακοπεί καθώς φαίνεται πως το κινητό τους είναι κλειστό.

Ποιοι είναι εγκλωβισμένοι

Πρόκειται για 25 Σύρους και 4 Τούρκους, ανάμεσά τους ανήλικοι, και ένα άτομο που αντιμετωπίζει κατεπείγον πρόβλημα υγείας με το νεφρό του.

Για την κατάσταση έχει ειδοποιηθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πρόσφυγες επιχείρησαν να ζητήσουν άσυλο, αλλά τους χτύπησαν συνοροφύλακες και τους μετέφεραν στο νησί στη μέση του ποταμού, ενώ τα νερά ήταν πολύ φουσκωμένα.

Δείτε και σχετικό tweet:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις