Το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της «κακοκαιρίας Ελπίς» είναι σε εξέλιξη και λίγο μετά τις 6 το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε να χιονίζει και σε ολόκληρη την Εύβοια όπου σε πολλές περιοχές το έχει «στρώνει» για τα καλά.

Μάλιστα, μήνυμα έφτασε στους κατοίκους της Εύβοιας από το 112 εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχει σημειωθεί βλάβη στο δίκτυο του ηλεκτρικού ρεύματος και χωρίς ρεύμα έμειναν τα Ζάρκα, τα Στύρα, τα Νέα Στύρα, οι Τσακαίοι, οι Ραπταίοι και τα Μεσοχώρια.

Σύμφωνα με το evima.gr, το πιθανότερο είναι ότι έχουν σπάσει δέντρα από το βάρος του χιονιού και έτσι δημιουργήθηκαν προβλήματα στις ηλεκτρικές γραμμές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ έχουν σπεύσει στα χωριά για να αποκαταστήσουν την βλάβη, ενώ πηγές της επιχείρησης αναφέρουν ότι ο δρόμος από τα Κριεζά μέχρι και τα Ζάρκα ήταν απροσπέλαστος λόγω του πυκνού χιονιού.

Το πρόβλημα, όπως μεταδίδει το evima.gr, γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, ενώ σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί και δεκάδες χωριά, τα οποία πλέον έχουν μείνει χωρίς πρόσβαση στο οδικό δίκτυο.

Παράλληλα, μηχανήματα του δήμου Καρύστου βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες, επιχειρήσουν να ανοίξουν το δρόμο σε όλα τα χωριά.

Απαγόρευση κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων σημειώνεται:

Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η χ/θ (Καστέλα) έως την 42η χ/θ (Προκόπι),
Στην Παλαιά Εθνική Οδό Χαλκίδας – Θηβών, από την 2η χ/θ έως την 18η χ/θ.
Στο τμήμα από κόμβο Αγίου Στεφάνου προς ΠΑΘΕ(Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας), μέσω Α-11 Εθνικής ΟδούΣχηματαρίου – Χαλκίδας.

Επιπλέον, η κυκλοφορία των λοιπών οχημάτων στα ανωτέρω σημεία, καθώς και όλων των οχημάτων στο υπόλοιπο Εθνικό & Επαρχιακό Δίκτυο του Νομού, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις