Τελειωμό δεν έχουν οι καταγγελίες των πολιτών που είτε βρίσκονται εγκλωβισμένοι είτε ζουν αυτές τις δύσκολες ώρες της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει την Αττική -και όχι μόνο- χωρίς ρεύμα.  Ενδεικτική είναι η περίπτωση κατοίκου του Αμαρουσίου, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Star, κατήγγειλε πως είναι χωρίς ρεύμα από τις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας 24/1 και έχει ένα μωρό παιδί. «Του μαγειρεύουμε με το γκαζάκι, αλλά πόσο θα κρατήσει κι αυτό», τόνισε ο ίδιος γεμάτος απόγνωση.

«Μένουμε από την πλευρά της οδού Πεντέλης, στην Ευκαλύπτων, είναι κεντρικό σημείο, τελοσπάντων είμαστε πολύ κεντρικά, τρία λεπτά από την Κηφισίας. Είμαστε χωρίς ρεύμα, εδώ και 19 ώρες, με μωρό 15 μηνών που του φτιάχνουμε γάλα στο γκαζάκι αλλά θα τελειώσει κι αυτό. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μας βοηθήσει. Έχω γράψει στο Twitter, έχω κάνει αναρτήσεις στα social media, μίλησα με τον ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχουν καμία πρόβλεψη. Έκανα άπειρες προσπάθειες για να τους βρω, περίμενα 40 λεπτά μέχρι να πιάσω γραμμή. Μου είπαν πως: για την περιοχή σας κυριέ μου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Και αυτό μου το είπαν σήμερα», τόνισε.

Δηλαδή 17 ώρες μετά, είπαν πως δεν έχουν καμία πρόβλεψη για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες.

«Δεν μιλάμε για Μαρούσι κανένα στενό, είμαι τρία λεπτά από την Κηφισίας. Ο δρόμος μας δεν είναι καθαρός λόγω του χιονιού, και το τραγελαφικό είναι ότι επικοινωνήσαμε με τον δήμο Αμαρουσίου πάνω στην απόγνωσή μας και τους είπαμε να περάσει ένα εκχιονιστικό να καθαρίσει τους δρόμους και μας είπαν “είναι αργία κύριέ μου σήμερα, δεν το έχετε καταλάβει;”. Λέω αν είναι δυνατόν, πού ζούμε;», ανέφερε.

Ο δημοσιογράφος του ζήτησε να επαναλάβει αυτό που είπε λέγοντας: «Δηλαδή ζητήσατε ανθρώπινα να έρθει κάποιος να σας καθαρίσει τον δρόμο και πήρατε αυτή την απάντηση;».

Ο κάτοικος απάντησε: «Ακριβώς, μιλήσαμε με κάποιον εργαζόμενο εκεί. Κι αυτός ο άνθρωπος λογικό να είναι δύσκολο να πάει κι αυτός στην δουλειά του, αλλά μου είπε ναι είναι αργία…», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις