Μπλόκα αγροτών: Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στον κόμβο της Εθνικής Οδού, στη Νίκαια, προχώρησαν οι αγρότες το μεσημέρι της Κυριακής, 6 Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες τονίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.

Παράλληλα, έχουν απευθύνει κάλεσμα τόσο προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, όσο και προς άλλους αρμόδιους φορείς να βρεθούν στον κόμβο και στη νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν, ώστε να συζητήσουν για τα προβλήματα τους.

Την ίδια ώρα, υπάρχει αισιοδοξία από την πλευρά των αγροτών, πως το μπλόκο θα δυναμώσει τα επόμενα εικοσιτετράωρα με περισσότερα τρακτέρ από την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Αντίστοιχη αισιοδοξία υπάρχει για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων και σε Μακεδονία, Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Ηλία, Αργολίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Ημαθία, Πέλλα, Αν. Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

«Ψίχουλα κοροϊδίας τα 7 μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση»

Το Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου, η Συντονιστική του μπλόκου της Νίκαιας εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Η κυβέρνηση, αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας και να προχωρήσει στην ικανοποίησή τους, επιχειρεί να κοροϊδέψει εμάς και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Τα 7 μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας. Στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για αναμάσημα όσων είχαν εξαγγελθεί παλιότερα και τώρα εξειδικεύονται. Δεν ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα αιτήματά μας, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματά μας, δεν μας προσφέρουν καν μια μικρή ανακούφιση».

Αγρότες της Αργολίδας απέκλεισαν Ε.Ο. Μυκηνών – Ναυπλίου

Μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας προχώρησαν, στις 11 το πρωί της Κυριακής 6 Φεβρουαρίου, με τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματά τους, σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Μυκηνών – Ναυπλίου στο ύψος του “Ενόδιον”.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας προχώρησε στον αποκλεισμό της οδού με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, καθώς οι εξαγγελίες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιούν τα αιτήματα που έχουν στο σύνολο οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως αναφέρουν.

Ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του γνωστοποιεί τα αιτήματα των αγροτών που είναι:

  • Να αποζημιωθούν όλοι όσοι επλήγησαν από τον παγετό στο 100% της πραγματικής ζημιάς σε παραγωγή και φυτικό κεφάλαιο χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν το κόστος παραγωγής και ένα ικανοποιητικό εισόδημα να μπορούμε να ζήσουμε της οικογένειες μας, με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για το λαό.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με κρατική χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% την πραγματική ζημιά.
  • Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και μείωση στο 50% στο αγροτικό ρεύμα.
  • Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
  • Επιδότηση στις ζωοτροφές και στα λιπάσματα.

Η Αστυνομία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από την Παλαιά Εθνική Οδό μέσω Φιχτίων – Κουτσοποδίου για Άργος και Ναύπλιο. Σύμφωνα με τους αγρότες ο αποκλεισμός δεν θα είναι πολύωρος και έχει συμβολικό χαρακτήρα, ενώ τις επόμενες ημέρες ο αγώνας τους θα κλιμακωθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις