Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες που πέρασαν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν για την δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου ‘Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να απολογήθηκε ότι «συνεπλάκη με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι».

Ο δεύτερος από την πλευρά του, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

Η προφυλάκισή τους αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Συνεχίζονται έως την Παρασκευή οι απολογίες

Η διαδικασία των απολογιών και των υπολοίπων κατηγορουμένων θα συνεχιστεί τα επόμενα δύο 24ωρα.

Συνολικά για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και κατέστησαν κατηγορούμενα 11 πρόσωπα, εκ των οποίων οκτώ Έλληνες και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 20 έως 25 ετών. Πλην ενός 20χρονου Αλβανού – που φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό και εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα διεθνούς αναζήτησης – όλοι έχουν συλληφθεί.

Λήψη DNA

Στο μεταξύ, με διάταξη που εξέδωσε νωρίτερα, η ανακρίτρια ζήτησε να υποβληθούν όλοι οι συλληφθέντες σε λήψη DNA ώστε να συγκριθεί με το βιολογικό υλικό που βρέθηκε πάνω στα πειστήρια που περισυνέλεξε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από τον τόπο του εγκλήματος για να αναδεχθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθένα εξ αυτών στο φονικό συμβάν.

Η απολογία του 23χρονου

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για την φονική επίθεση του τάγματος των χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη που στοίχισε τη ζωή στον Άλκη Καμπανό, έδωσε στην απολογία του ο συλληφθείς.

Ο 23χρονος περιγράφει όσα συνέβησαν στην επίθεση το μοιραίο βράδυ, λέγοντας πως από την ομάδα των σκληρών χούλιγκαν, το φονικό όπλο το κρατούσε ο Κ. ενώ ο Β. χτυπούσε με ξύλινο κοντάρι. Για τους υπόλοιπους, λέει πως χτυπούσαν με μπουνιές, ο Τ. είχε σφυρί και οι άλλοι λοστούς.

«Σίγουρα τον Κ., τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Β. να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γ.τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δε φαινόντουσαν καλά» είπε ο 23χρονος για την επίθεση.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν πήρε μέρος στη συμπλοκή, ενώ σοκάρει όταν περιγράφει τι έγινε μετά το φονικό. Οι δράστες «μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν σε καλή κατάσταση. ‘Ηταν ευχαριστημένοι. Ο Οδυσσέας είπε «τους πήραμε»» είπε ο 23χρονος.

Ο 23χρονος διέψευσε τον συγκατηγορούμενό του, Τ., ότι ο ίδιος πρότεινε να επιτεθούν στους Αρειανούς και είπε ότι δεν πήρε κανένα τηλέφωνο για να οργανώσει την επίθεση, ισχυριζόμενος στην απολογία του πως η τελική απόφαση λήφθηκε από όλους μαζί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκοπός τους ήταν να εκφοβίσουν τους Αρειανούς που θα εντόπιζαν ενώ, ως λόγο για τον οποίον ξέφυγε η κατάσταση ο 23χρονος αναφέρει την αντεκδίκηση, επειδή, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στο παρελθόν κάποιοι από τους κατηγορούμενους είχαν χτυπηθεί από Αρειανούς.

Ο 23χρονος υποστηρίζει πως περίμενε τους άλλους στο αυτοκίνητο και πως όταν εκείνοι επέστρεψαν φαίνονταν χαρούμενοι ενώ ο Οδυσσέας είπε «τους πήραμε» και ο Γ. είχε ματώσει στο χέρι. Στη συνέχεια, λέει πως ο Κ. τού είπε ότι ξέχασε το δρεπάνι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις το ανακριτή, ο 23χρονος ισχυρίζεται τα παρακάτω:

Ερώτηση: Από το χρονικό σημείο που βρίσκεται στο σύνδεσμο μετά τον αγώνα βόλεΐ στην οδό παλαιών Πατρών Γερμανού ποιος αναφέρει συγκεκριμένα για ένα συμβάν στο Ωραιόκαστρο όπου οπαδοί του Άρη, επιτίθενται σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και τι ακριβώς αναφέρει;

Απάντηση: Ο D. ότι έγινε κάτι στο Ωραιόκαστρο, ότι όταν η δικοί μας, εκεί που βγήκαν οι Αρειανοί, πήγαν δηλαδή να τους χτυπήσουν και κατάφερα και ξέφυγα. Εγώ εκείνη την ώρα είχα πάει να φάω, απλώς το συζητούσαμε αυτό, δηλαδή τι θα κάνουμε μετά. Εγώ απλώς άκουγα και έτρωγα.

Ερώτηση: Εσένα ποιος είναι ο ρόλος στο σύνδεσμο;

Απάντηση: Δεν έχω κάποιο ρόλο απλά έχω κάποιους φίλους και πηγαίνω.

Ερώτηση: Πώς βρέθηκαν τα κλειδιά του συνδέσμου στα χέρια σας; τα κλειδιά βρέθηκαν τυχαία στα χέρια σας;

Απάντηση: Τα κλειδιά βρέθηκαν τυχαία στα χέρια μου καθόμασταν στο σύνδεσμο και έφυγα τελευταίος και τα πήρα.

Ερώτηση: Ο Τ. φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ 31 Ιανουαρίου 2022 στο χρονικό σημείο που ήσασταν στο σύνδεσμο και έγινε αυτό το συμβάν στο Ωραιόκαστρο, ανέφερες αστυνομικούς ότι εσείς πρότεινες να επιτευχθεί τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Απάντηση: Όχι σε καμία περίπτωση, απλώς συζητιόταν. Γενικά εκείνη την ημέρα είχα ένα δισταγμό και δεν ήθελα να πάω κάπου.

Ερώτηση: Ο Τ. επίσης ανέφερε ότι εκείνη την ημέρα κάνετε κάποια τηλέφωνα στους μικρούς, τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Απάντηση: δεν έγινε αυτό, δεν πήρα κανένα τηλέφωνο, τα παιδιά που βρισκόμασταν εκεί στο σύνδεσμο ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν παιδιά στην Χαριλάου απλά κάποιος πέρασε και μας το είπε αυτό.

Ερώτηση: Την τελική απόφαση να πάτε στο Χαρίλαου ποιος την πήρε;

Απάντηση: Όλα τα άτομα μαζί το αποφάσισαν θυμάμαι τον Ν. και τον Β.

Ερώτηση: Πως αποφασίστηκε με ποια αυτοκίνητα θα πάτε και ποιος θα μπει σε ποιο αυτοκίνητο;

Απάντηση: Ήταν κανονισμένο. Αποφασίστηκε να μπουν σε κάθε αυτοκίνητο γνωστοί με τους γνωστούς, δηλαδή εγώ με τους φίλους μου στο δικό μου αμάξι, στο δεύτερο αυτοί που είναι φίλοι μεταξύ τους, και στο τρίτο αυτοκίνητο επίσης το ίδιο.

Ερώτηση: Μπορείτε να μου διευκρινίσετε το κανονισμένο που αναφέρετε παραπάνω;

Απάντηση: Αποφασίσαμε να μπω εγώ μπροστά γιατί ξέρω ανατολικά την περιοχή προς τα εκεί εκεί μένω. Οι Αρειανοί συνηθίζουν αφήνουν δύο άτομα μπροστά στο γήπεδο και πίσω κρυμμένα είναι άλλα άτομα που εμφανίζονται ξαφνικά αν συμβεί κάποιο επεισόδιο. Έτσι αποφασίστηκε να μην περάσουμε από κεντρικούς δρόμους. Αποφασίστηκε να με ακολουθούν οι άλλοι χωρίς συγκεκριμένη σειρά.

Ερώτηση: Ποιος ήταν ο σκοπός σας;

Απάντηση: ο σκοπός ήταν για μένα τουλάχιστον, να επιβληθούμε στους άλλους. Αν πετύχαινα με κάποιον Αρειανό θα κατεβαίναμε και θα τρέχαμε για να τους φοβίσουμε.

Ερώτηση: Γενικά όμως ο σκοπός ποιος ήταν έστω των υπολοίπων;

Απάντηση: Ο σκοπός ήταν ο εκφοβισμός. Θα κατεβαίνουμε δηλαδή και θα τους τρομάζαμε.

Ερώτηση: Για όπλα τι είπατε;

Απάντηση: Τίποτα ο καθένας ξέρει τι θέλει να έχει και τι έχει.

Ερώτηση: Γιατί ξεφύγε η κατάσταση; Είπατε κάτι διαφορετικό μετά;

Απάντηση: Δεν ξέρω πραγματικά δεν το συζητήσαμε μετά. Υποθέτω ότι ένας λόγος είναι ότι κάποια άτομα τους κατηγορούμενους χτυπήθηκαν στο παρελθόν από Αρειανούς. Σίγουρα είναι ο Κουμαρόπουλός αλλά σχεδόν όλοι απ’ όσο ξέρω.

Ερώτηση: Την ώρα που ήσασταν στα αυτοκίνητα κατευθυνόμενοι προς την Χαριλάου μιλήσατε στα τηλέφωνα μεταξύ σας δηλαδή τα άτομα που ήσασταν στα τρία αυτοκίνητα;

Απάντηση: Όχι δεν μιλήσαμε ούτε μεταξύ μας πως ήμασταν τρία αυτοκίνητα, ούτε εγώ τουλάχιστον άλλους. Άλλωστε εγώ δεν Είχα κινητό. Το είχα αφήσει στο σύνδεσμο. Απλώς το άφησα εκεί γιατί φορτίζω κιόλας εκείνη την ώρα και είχα σκοπό αλλού να ξαναγυρίσω.

Ερώτηση: Όταν φτάσατε στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Γαζή, γιατί σταματήσατε;

Απάντηση: Σταματήσαμε γιατί ο Ν., μας είπε ότι στο σημείο υπήρχε μια περίεργη πεντάδα ατόμων και μπορεί να είναι αρειανή.

Ερώτηση: Γνωρίζετε για αυτούς ότι έχουν κάνει κάτι η σταματήσατέ απλώς επειδή σας φάνηκε περίεργη η πεντάδα; Απάντηση: όχι, δεν ξέραμε κάτι άλλο για αυτούς. Σταμάτησα επειδή ο Ν. μου είπε ότι σας είπα παραπάνω. Ερώτηση: όταν σταμάτησες εσυ,Τι έγινε με τα άλλα αυτοκίνητα;

Απάντηση: Όταν σταμάτησα εγώ αμέσως σταμάτησε και το Renault Clio. Το πόλο πριν σταματήσω εγώ είχε στρίψει στην οδό Γαζή.

Ερώτηση: Τι έγινε αφότου σταμάτησε το αυτοκίνητο σου;

Απάντηση: Κατεβαίνουν τρία άτομα και τον ρωτήσαμε τι ομάδα είναι.

Ερώτηση: Εσείς τι κάνετε εκείνη την ώρα;

Απάντηση: Εγώ ήμουν μέσα στο αμάξι, βγήκα απ’ το αμάξι όταν ξεκίνησα να μαλώνουν μεταξύ τους οι δύο πλευρές, δηλαδή όταν άρχισαν να πέφτουν κλωτσίδια.

Ερώτηση: Χτύπησαν δηλαδή ήταν και τα παιδιά; Πώς;

Απάντηση: Χτύπησαν και τα παιδιά αυτούς που ήταν εκεί, με τα χέρια, κλωτσιές, ένα κράνος.

Ερώτηση: Ποιοι επιτέθηκαν πρώτοι;

Απάντηση: Σίγουρα ήτανε ο Ν., είδα και τον Τ. Οδυσσέα, όμως ουσιαστικά ξεκίνησαν όλοι μαζί. Πρώτα βγήκαν οι δικοί μου από τα δύο αυτοκίνητα στην πλατεία. Ταυτόχρονα με τους δικούς μου στο αυτοκίνητο, βγήκαν κι αυτοί από το πόλο και τελευταία στιγμή που Βγαίνουν απ’ το δικό μου αυτοκίνητο και από το πόλο, εγώ παρατηρώ καθισμένος στο αυτοκίνητο, τα τέσσερα άτομα που έβγαιναν. Από το δικό μου αυτοκίνητο Γ. βγήκε με τα χέρια αλλά γνώριζα ότι είχε μαχαίρι πάνω του. Ο Τ. και ο D., Όταν βγήκα απ’ το αυτοκίνητο βγήκαν με τα χέρια. Άτομα που βγήκαν απ’ το polo είχαν μαχαίρια και ένα στυλιάρι.

Ερώτηση: Το δρεπάνι ποιος το κρατούσε; Είδες;

Απάντηση: Το κρατούσε Κ., τον είδα.

Ερώτηση: Ποιος ρώτησε τα παιδιά τι ομάδα είναι;

Απάντηση: Δεν είμαι σίγουρος νομίζω Ν.

Ερώτηση: Τι σας απάντησαν;

Απάντηση: Μας απάντησαν «Αρειανάρα ρε».

Ερώτηση: Μπορείς να μας πεις ποιος συγκεκριμένα εκανε τι;

Απάντηση: Σίγουρα τον Κ., τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Β. να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γ. τον είδα να βαράει μπουνιές, από το σημείο που ήμουν δε φαινόντουσαν καλά.

Ερώτηση: Τα δύο παιδιά που έτρεξαν τα κυνήγησε κάνεις;

Απάντηση: Νομίζω ένα άτομο αλλά δεν ξέρω ποιος.

Ερώτηση: Εσύ πότε βγεις απ’ το αυτοκίνητο;

Απάντηση: Εκείνη την ώρα που έτρεξαν τα δύο παιδιά που στην Πλαστήρα, ήμουν ήδη όρθιος έξω το αυτοκίνητο. Βγήκα όταν ξεκίνησε η φασαρία, δηλαδή το ξύλο. Τους είδα. Πήγα να πάω προς τα πάνω τους δηλαδή τα παιδιά, τους αρειανούς που έτρεχαν να φύγουν, όμως ξέχασα να βάλω χειρόφρενο στο αμάξι και γύρισα πίσω. Στη συνέχεια βγαίνω πάλι έξω και βλέπω άλλα άτομα που υπέθεσα ότι ήταν αρειανοι να έρχονται από την Παπαναστασίου προς τα πάνω.

Ερώτηση: Μετά τι έγινε;

Απάντηση: Όταν είδα τους αρειανούς να έρχονται εγώ αρχίζω να φωνάζω στα άτομα που ήταν στη συμπλοκή «πάμε πάμε».

Ερώτηση: Εσείς εκείνη την ώρα καταλάβατε ότι τα άτομα βιαιοπραγούσαν άσχημα στα παιδιά;

Απάντηση: Ναι το κατάλαβα λίγο, φαινόταν άγρια εικόνα. Δεν άκουσα τον Καμπανό.

Ερώτηση: Τι εννοείς λέγοντας άγρια εικόνα;

Απάντηση: Δε σταματούσαν, χτυπούσαν αλλεπάλληλα με τα χέρια και με ότι είχαν. Ήταν όλοι πάνω σε εναν και άλλοι πάνω σε άλλον και χτυπούσαν. Εγώ βέβαια εκείνη την ώρα είχα το νου μου κυρίως στα άτομα που ανέβαιναν. Στη συνέχεια εγώ μπήκα στο αμάξι και περιμένω τους άλλους να έρθουν.

Ερώτηση: Σου επιδεικνύονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή τα δύο βίντεο που προέρχονται από ιδιώτες. Ποια άτομα να γνωρίζεις τα βίντεο;

Απάντηση: Στο πρώτο βίντεο να γνωρίζω τελευταίο που έρχεται και κάθεται στη θέση του συνοδηγού τον Γκέκα που φαίνονται καλά και να χτυπάει κάποιον στο ίδιο βίντεο. Από τα τρία άτομα που φαίνεται να κατευθύνονται προς τα οχήματα μας σε πρώτο χρόνο, τα δύο πηγαίνουν στο clio, αλλά δεν μπορώ να της αναγνωρίσω από την επισκόπηση του video, φοράει ανοιχτόχρωμο παντελόνι είναι που κάθεται στα πίσω καθίσματα του οχήματος μου. Στο δεύτερο βίντεο φαίνομαι να είμαι ήδη στη θέση του οδηγού. Επίσης το ίδιο βίντεο στην αρχή φαίνονται δυο άτομα να τρέχουν τα σκαλιά της οικοδομής επί της οδού Γαζή στην οδό Σεφέρη, που βρίσκεται το πόλο και λογικά κατευθύνονται σε αυτό.

Ερώτηση: αφού μπήκατε όλοι στο αυτοκίνητο τι εκτυλίσσεται μετά, τι λέτε μεταξύ σας ή έστω με τηλέφωνα;

Απάντηση: Μπήκαν στο αυτοκίνητο και ήταν σε καλή κατάσταση.

Ερώτηση: Τι εννοείς σε καλή κατάσταση;

Απάντηση: ‘Ηταν ευχαριστημένοι. Ο Οδυσσέας είπε «τους πήραμε». Οι άλλοι δύο μου έδιναν κατευθύνσεις που θα πάμε. Ο Γκέγκα είχε ματώσει στο χέρι.

Ερώτηση: Πώς σου έδιναν κατεύθυνσεις αφού εσύ είπες την ξέρεις την περιοχή;

Απάντηση: όλοι είμαστε από ανατολικά. Μου έλεγαν «φύγε φύγε».

Ερώτηση: όσο βρισκόσασταν στο αμάξι τι άλλο είπατε;

Απάντηση: δεν είπαμε κάτι συγκεκριμένο, συζητήσαμε μόνο για το χέρι του Γ. και που θα παρκάρουμε το αυτοκίνητο. Κινήθηκα προς την Τούμπα εκεί αυτό την πείραξε και τον Γ., ο Τ. ήταν μαζί μου. Τον Τ. τον πήρα μαζί μου γιατί είχε το κινητό του μαζί και ήθελα να συνεννοηθώ. Ο Κ. μου είπε «έκανα μαλακία άφησα το δρεπάνι εκεί».

Ερώτηση: Ο Κ. και Τζέραλντ σε τι κατάσταση ήταν;

Απάντηση: Δεν πρόσεξα.

Ερώτηση: Είχαν αλλάξει ρούχα;

Απάντηση: Νομίζω είχαν αλλάξει, δεν είμαι σίγουρος.

Ερώτηση: Μετά που κατευθύνθηκες;

Απάντηση: Πήγα να πάρω το αμάξι που το είχα αφήσει στην Τούμπα. Με πέταξε εκει μεγάλος που δεν θέλω να πω το όνομα του. Και δεν έχει σχέση με το περιστατικό. Μετά πήγα σπίτι μου κατευθείαν.

Ερώτηση: Κατά το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ως την σύλληψη σου μίλησες με κανέναν;

Απάντηση: Όχι με κανέναν, το πρωί πήγα στη δουλειά και μόλις επέστρεψα το πρωι με συνέλαβαν οι αστυνομικοι.

Ερώτηση: Ποιους από τους συγκατηγορούμενους σου ξέρεις και τι σχέση έχετε;

Απάντηση: Είμαι πολύ καλός φίλος με το Τ. και τον Γ. Τον Β. και τον Κ. τους γνώρισα πρόσφατα. Το Χ. το γνωρίζω από πολύ παλιά, να μιλάμε μια φορά στις δύο βδομάδες, δεν έχουμε συχνές επαφές. Το ίδιο και με τον Σαρακατσάνο, αυτοί οι δύο είναι κολλητοί. Το Β. τους ήξερα απλά, είχαμε αράξει κάποιες φορές. Τον οδηγό το τρίτου αμαξιού δεν ξέρω μόνο ότι εχει κάποια σχέση με το Ωραιόκαστρο.

Ερώτηση: Θέλετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

Απάντηση: Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τα γεγονότα και έχω μετανιώσει ειλικρινά για τις πράξεις μου. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να να προκαλέσω αυτό το κακό που τελικά προκλήθηκε εξαιτίας αυτής μου της μεταμελείας προσπάθησα να βοηθήσω τους αστυνομικούς, κατά το διάστημα που ήμουν κρατούμενος να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση για να βρεθεί ποιος έχει κάνει αυτή την ιστορία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις