Διακόπτονται οι έρευνες διάσωσης στο φλεγόμενο πλοίο «Euroferry Olympia» ανοιχτά της Κέρκυρας, αφού διασώθηκαν από μέλη της ΕΜΑΚ δύο αγνοούμενοι, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος. Οι έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΜΑΚ, θα ξεκινήσουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι δύο εναέριοι διασώστες με τους δύο διασωθέντες, απομακρύνθηκαν, ενώ θα απομακρυνθούν και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο. Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, έχει ανέβει το θερμικό φορτίο, η φωτιά καίει ακόμη ενώ επικρατούν πυκνοί καπνοί καθιστώνατας εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο το περιβάλλον παραμονής.

Ωστόσο, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες κατάσβεσης από τα παρακείμενα πλοιάρια πυρόσβεσης.

Όπως έγινε γνωστό, ο Βούλγαρος διασωθείς έχει αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καπνού, ενώ ο Τούρκος είναι καλά στην υγεία του. Από το υπ. Ναυτιλίας δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία ότι έχουν επικοινωνήσει άλλοι τρεις -πιθανότατα Βούλγαροι- με βουλγαρική εταιρεία σεκιούριτι, λέγοντας ότι είναι εγκλωβισμένοι σε συγκεκριμένο χώρο.

Πρόκειται για άθλο των διασωστών αλλά και των δύο ανδρών, οι οποίοι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου από τις 4.25 τα χαράματα, οπότε και ξέσπασε η πυρκαγιά. Ο Τούρκος και ο Βούλγαρος επικοινώνησαν μέσω κινητού με τις Αρχές και ζήτησαν βοήθεια. Η φωτιά καίει στο επιβατηγό «Euroferry Olympia» από τις 4 τα ξημερώματα.

Εν τω μεταξύ, 278 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού από νωρίς το πρωί, με το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.

Δέκα άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, είτε με ορθοπεδικά τραύματα είτε με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ οι υπόλοιποι διασωθέντες από το «Euroferry Olympia» μεταφέρονται σε ξενοδοχεία για φιλοξενία.

Νοσοκομείο Κέρκυρας: Μεταφέρθηκαν 10 άτομα -Ποια η κατάσταση της υγείας τους

Το τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν, προκειμένου να ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας των δέκα ατόμων που επέβαιναν στο πλοίο «Euroferry Olympia» και χρειάστηκε να τους δοθούν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως «σήμερα 18-02-2022 διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς (9 άνδρες, 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι 6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.

Ομοίως ένας ασθενής με κάκωση μηνίσκου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά στην πνευμονολογική κλινική λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας.

Επιπροσθέτως, σε έναν ασθενή με υπέρταση, έναν με κακουχία και μία ασθενή με κάκωση γόνατος, μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων και την χορήγηση οδηγιών, δόθηκαν εξιτήρια».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις