Διασωληνώθηκε ο ένας από τους δύο διασωθέντες του φλεγόμενου πλοίου ‘’Euroferry Olympia’’. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, πρόκειται για τον 65χρονο Βούλγαρο οδηγό που είχε εγκλωβιστεί στο γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κέρκυρας έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωσή του, καθώς είχε πολύ χαμηλό ph στο αίμα.

Νύχτα αγωνίας στο Ιόνιο – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους

Νωρίτερα, ζωντανοί εντοπίστηκαν δυο από τους αγνοούμενους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia στην Κέρκυρα, ενώ συνολικά αγνοούνται έντεκα ακόμα άτομα.

Πρόκειται για έναν Τούρκο κι έναν Βούλγαρο ενώ νωρίτερα, οι άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν φτάσει στο πλοίο με ελικόπτερο. Μετά από μεγάλη επιχείρηση, η ΕΜΑΚ κατάφερε να φτάσει στο γκαράζ του Euroferry Olympia και να απεγκλωβίσει τον Βούλγαρο και τον Τούρκο, που είχαν παγιδευτεί στις φλόγες στο γκαράζ του πλοίου.

Παράλληλα, παρά το γεγονός πως οι πληροφορίες ανέφεραν πως υπάρχει ο απεγκλωβισμός άλλων τριών ατόμων, κάτι τέτοιο δεν ισχύει μέχρι αυτή την ώρα με τον αριθμό των αγνοούμενων να ανέρχεται στους 11.

Στο σημείο βρίσκεται ένα πλοίο με πυροσβεστικά οχήματα που κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού στο πλοίο αλλά και ένα ρυμουλκό που επιχειρεί και αυτό στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης επιχειρούν τρία ελικόπτερα.

Καρέ- Καρέ ο απεγκλωβισμός των δύο οδηγών από το φλεγόμενο πλοίο

Συγκλονίζουν τα πλάνα της επιχείρησης διάσωσης των δύο οδηγών που παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του φλεγόμενου Euroferry Olympia.

Αφού οι δύο διασωθέντες έμειναν για λίγη ώρα στο κατάστρωμα προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, απομακρύνθηκαν από το πλοίο.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο της δραματικής διάσωσης, το ελικόπτερο πετά πάνω από το κατάστρωμα του πλοίου, που η πυρκαγιά έχει μετατρέψει σε άμορφη σιδερένια μάζα. Εν συνεχεία, αφήνει με σχοινί έναν άνδρα της ΕΜΑΚ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις