Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα για εκατοντάδες πολίτες με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Οι απροειδοποίητες και εξωφρενικές ανατιμήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος συνεχίζονται, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά, ουσιαστικά για συμφωνίες που ουδέποτε ενέκριναν.

Ο Ιωάννης Αλεξανδρής, είναι ένας από αυτούς τους πολίτες μιλώντας στο Flash.gr, κατήγγειλε μια πολύ γνωστή ιδιωτική εταιρεία ρεύματος της οποίας είναι καταναλωτής.

Αρχικά, ο κ. Αλεξανδρής, είχε συμφωνήσει με τον πάροχο να υπάρχει σταθερή τιμή στο συμβόλαιό του και μάλιστα χωρίς τη ρήτρα αναπροσαρμογής Ωστόσο, όπως αναφέρει στην καταγγελία του που έχει καταθέσει και στη ρυθμιστική αρχή ενέργειας, η εταιρεία προχώρησε σε απροειδοποίητη μονομερή αλλαγή του συμβολαίου του, χωρίς να έχει συμπληρωθεί ακόμη ούτε ένας μήνας από την στιγμή όπου υπέγραψε.

Τώρα καλείται να πληρώσει το ποσό των 1275 ευρώ, με το ποσό των 885 ευρώ να αποτελεί ρήτρα.

Όπως είναι λογικό, ο Ιωάννης Αλεξανδρής προέβη σε διπλή καταγγελία στην ΡΑΕ μέσω της πλατφόρμας myrae.gr καθώς και σε μια καταγγελία στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Παρόλα αυτά, όπως δηλώνει στο Flash.gr, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να βρει κάποια λύση. Επιπροσθέτως, τόσο η ΡΑΕ όσο και ο Συνήγορος του καταναλωτή τον προειδοποιήσαν, πως μέχρι να βγει απόφαση για την υπόθεσή του, πρέπει να εξοφλήσει το ποσό. Διαφορετικά η εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει από την ΔΕΔΔΗΕ να του διακόψει την παροχή ρεύματος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις