Πάσχα 2022: Τα σχολεία όπως κάθε χρόνο, αναμένεται να κλείσουν για δύο εβδομάδες, για τις καθιερωμένες διακοπές των εορτών.

Φέτος, η Κυριακή του Πάσχα πέφτει στις 24 Απριλίου 2022, ενώ η εορτή του Αγίου Γεωργίου μία ημέρα αργότερα, στις 25 Απριλίου 2022. Έτσι, η τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από το Πάσχα 2022 θα είναι η 15η Απριλίου.

Επομένως, τα σχολεία θα κλείσουν την τελευταία Παρασκευή, πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, στις 15 Απριλίου 2022. Κανονικά οι μαθητές θα επέστρεφαν στις τάξεις τους στις 2 Μαΐου 2022 (Δευτέρα).

Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, η οποία θα μεταφερθεί για τη Δευτέρα 2 Μαΐου, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία τους μια ημέρα μετά, στις 3 Μαΐου 2022.

Επιπλέον, η εορτή του Αγίου Γεωργίου πέφτει φέτος μία ημέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα 2022, δηλαδή στις 25 Απριλίου. Σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ημερολόγιο, κάποιες φορές η γιορτή είναι σταθερή στις 23 Απριλίου, ωστόσο, επειδή ορισμένα τροπάρια που ψάλλονται για τη μνήμη του περιέχουν αναστάσιμα λόγια, η γιορτή δεν μπορεί να γιορταστεί πριν από την Ανάσταση του Χριστού. Έτσι, όταν η 23η Απριλίου πέφτει πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν ή και την ίδια μέρα με την Κυριακή του Πάσχα, τότε η γιορτή του Αγίου Γεωργίου μετατίθεται για τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις