Η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να αρνείται να δώσει τους κωδικούς των κινητών τηλεφώνων και των mail της που βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών των διωκτικών αρχών, αναφορικά με τις αναζητήσεις της για την κεταμίνη και τις άλλες κινήσεις που ενδεχομένως να ενοχοποιούν την 33χρονη στην πολύκροτη υπόθεση.

Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς και αρνείται να τους δώσει τους κωδικούς της, υποστηρίζοντας ότι δεν τους θυμάται.

Η αστυνομία μπορεί να βρει λύση χωρίς να συνεργαστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, αλλά χρειάζεται κάποιος χρόνος, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ζητήσει και από άλλα μέλη της οικογένειας να δώσουν τους κωδικούς τους στο πλαίσιο της έρευνας.

Συνήγορος Πισπιρίγκου: Το mail ανήκει στον Δασκαλάκη, δεν έχουμε κωδικό

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες το ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται να δώσει στις αρχές του κωδικούς ενός mail ο συνήγορός της Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας στον Ant1, τόνισε ότι το συγκεκριμένο mail για το οποίο γίνεται λόγος ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη και δεν έχουν τους κωδικούς. Αντίθετα, υποστήριξε ότι ο κωδικός για το mail της 33χρονης έχει δοθεί στις Αρχές από την πρώτη ημέρα.

Τόνισε ακόμα, «εφόσον βγήκαν στην επιφάνεια αποτελέσματα έρευνας από τον συγκεκριμένο λογαριασμό, υποθέτω δεν είναι κλειδωμένος», ενώ ανέφερε ότι δεν έχει γνώση για τις πληροφορίες που λένε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κρύψει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ότι έψαχνε για ουσίες.

Για το τηλέφωνο σε δημοσιογράφο για τον Μάνο

Αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που έγινε σε δημοσιογράφο με αλλαγμένη φωνή και στο οποίο έλεγε να ψάξουν τον Μάνο Δασκαλάκη για τον χαμό των παιδιών. «Αναμένω το επόμενο επισκεπτήριο για να συζητήσω το θέμα» και σημείωσε ότι αυτή η συζήτηση είναι υποθετική για το τηλεφώνημα, καθώς δεν ξέρουμε αν το έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σχετικά με το πότε θα κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι καταθέτουν γιατροί και εστιάζουν στα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν έχει εικόνα για το ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή τρίτων στην υπόθεση των παιδιών, ενώ για το ενδεχόμενο εμπλοκής του συζύγου η Ρούλα Πισπιρίγκου του απάντησε ότι δεν έχει κάποια υπόνοια.

Μίλησε το cloud για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Όπως τόνισε ο αστυνομικός ρεπόρτερ του MEGA, οι αρχές «δεν εξέτασαν αυτές καθεαυτές τις αναζητήσεις των συσκευών αλλά επικεντρώθηκαν στο στοιχείο που κοιτούν σχεδόν πάντα στην αρχή. Πρόκειται για το υπολογιστικό νέφος (cloud) που βρίσκει τους κωδικούς και μπαίνουν μέσα σε αυτό το νέφος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εκεί διαπιστώθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου, γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία. Έχουν διαγραφεί στοιχεία σε παρελθοντικές αναζητήσεις που θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν από έλεγχο στα κινητά».

Στο δελτίο του σταθμού σημειώθηκε επίσης πως «έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια».

Το ημερολόγιο των αναζητήσεων που έκανε η Πισπιρίγκου

Στις 17 Ιανουαρίου του 2022, τον χρόνο που η Τζωρτζίνα κάνει την αναφερόμενη μαγνητική τομογραφία, ο γιατρός κάνει λόγο για την ουσία «χλωράλη», και αντί η 33χρονη να αναζητήσει αυτή την ουσία, βάζει τον όρο «αναισθητικά φάρμακα», ενώ στο άρθρο της εμφανίζεται και η κεταμίνη.
Στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου, παίρνει διαφήμιση της ουσίας κεταμίνης. Στη Google για να εμφανιστεί η ουσία αυτή θα πρέπει να έχει κάνει αναζητήσεις αυστηρά για την λέξη αυτή κι οι αναζητήσεις γι’ αυτή την ουσία δεν υπάρχουν.

Η κεταμίνη χορηγήθηκε όσο η Τζωρτζίνα ήταν ζωντανή

Εξάλλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Χαράλαμπος Κούτσης, ιατροδικαστής, σημείωσε πως η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο αυτή ήταν εν ζωή.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι η κεταμίνη όταν δόθηκε, το παιδί ήταν εν ζωή, και μεταβολίστηκε. Σε αυτήν την ποσότητα και έτσι όπως βρέθηκε, σημαίνει ότι έχει δοθεί με σκοπό να επιφέρει τον θάνατο του παιδιού».

Δεν υπάρχει αμφιβολία, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ότι η κεταμίνη όταν δόθηκε, το παιδί ήταν εν ζωή, και μεταβολίστηκε

Σχετικά με τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας, ο ιατροδικαστής επισημαίνει ότι αυτοί πλέον εξετάζονται υπό το πρίσμα του θανάτου του τρίτου παιδιού. «Είναι πάρα πολύ πιθανό να έχουμε εγκληματική ενέργεια, με δεδομένο ότι στο χρονικό διάστημα που έχουν μεσολαβήσει οι θάνατοι, έχει γίνει και πλήρης γενετικός έλεγχος».

Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα, αποκαλύφθηκε η έρευνα που τέλεσε ο υπεύθυνος Μονάδας Κληρονομικών και Σπάνιων Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Ωνασείου, καρδιολόγος Άρης Αναστασάκης και στην οποία καταρρίπτεται το αφήγημα της γονιδιακής ασθένειας που υποστήριζε η Ρούλα Πισπιρίγκου ως αιτία θανάτου και για τα τρία της παιδιά.

«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρας» έγραψε επίσης για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σε μια ανάρτηση που φούντωσε τις φήμες για εγκληματική ενέργεια και συγκεκριμένα πνιγμό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις