Πρωτομαγιά 2022: Η Πλατεία Συντάγματος γέμισε με 13.600 άνθη που τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων στην επιφάνειά της, συνθέτοντας το σήμα της Ειρήνης, ως ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας.

Οι συνθέσεις εκτείνονται σε επιφάνεια 310 τ.μ. από το κεντρικό σιντριβάνι με κατεύθυνση προς τον πεζόδρομο της Ερμού, ενώ πλαισιώνονται από 5 κυβικά μέτρα γυάλινης ψηφίδας, η οποία έχει δημιουργηθεί από ανακυκλώσιμα υλικά.

Όπως ανέφερε στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης,«Η Αθήνα τιμά τη φετινή Εργατική Πρωτομαγιά και στέλνει από την πλατεία Συντάγματος ένα παράλληλο δυνατό μήνυμα που αντανακλά σε όλο τον πλανήτη: Η ειρήνη είναι η μόνη επιλογή. Μέσα από τέτοιες συμβολικές δράσεις, ενώνουμε κι εμείς τη “φωνή” μας μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να σταματήσει ο πόλεμος που στέκεται εμπόδιο στην πρόοδο και τη δημοκρατία», τονίζει στο μήνυμά του

Οι πρωτομαγιάτικες συνθέσεις θα παραμείνουν στην Πλατεία Συντάγματος μέχρι και τις 5 Μαΐου και οι κάτοικοι και επισκέπτες της Αθήνας που θα περνούν από το σημείο, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν, σε μία σύντομη στάση, την εντυπωσιακή εικαστική παρέμβαση, που συνθέτουν τα λουλούδια της Πλατείας.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα υλικά θα επαναχρησιμοποιηθούν, καθώς τα λουλούδια θα φυτευτούν σε μόνιμες θέσεις στην πόλη.

Παράλληλα, η Πρωτομαγιά θα γιορταστεί με μία σειρά προγραμματισμένων εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του Athens City Festival, που ξεκινά την Κυριακή και ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις