Ζακ Κωστόπουλος: Για τη δικαστική απόφαση που αθωώνει τους τέσσερις αστυνομικούς από τις κατηγορίες για θανατηφόρα σωματική βλάβη εναντίον του Ζακ Κωστόπουλου, μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρρούσου.

Ένοχοι κρίθηκαν ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος και ο μεσίτης της περιοχής για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Όπως είπε η κ. Παπαρρούσου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο κέντρο της Αθήνας δεν μπορεί να ασκήσει έφεση για αυτήν την απόφαση.

Η μόνη δυνατότητα είναι να υποβληθεί αίτηση στον εισαγγελέα για να ασκήσει ένδικο μέσο κατά της απόφασης, που ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και οι δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αγριότητα κατά τη σύλληψη του Ζακ Κωστόπουλου

«Έχουμε δει την αγριότητα που έγινε κατά τη σύλληψη του ημιθανούς Ζαχαρία Κωστόπουλου», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ η κ. Παπαρρούσου. «Η ζωή του Ζαχαρία Κωστόπουλου επλήγη από πολλούς και ο 33χρονος κατέληξε αμέσως μετά τη βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν κάθε δυνατότητα να διαγνώσουν την κατάσταση της υγείας του», πρόσθεσε.

«Ναι μεν τέθηκε η βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή στους δύο πολίτες κατηγορούμενους (μεσίτη και κοσμηματοπώλη) αλλά έχουν απαλλαγεί οι τέσσερις αστυνομικοί που βιαιοπράγησαν και το αιτιολογικό της απόφασης αυτής θα το δούμε όταν καθαραγογραφεί. Αυτή τη στιγμή είχαμε την απαγγελία της απαλλακτική απόφασης», διευκρίνισε η δικηγόρος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις