Ένας σεισμός 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το Αρκαλοχώρι της Κρήτης, το απόγευμα της Κυριακής 8/5.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός στο Αρκαλοχώρι καταγράφηκε σε εστιακό βάθος 13,8 χιλιομέτρων και είχε επίκεντρο 5 χιλιόμετρα ανατολικά βορειοανατολικά της πολύπαθης περιοχής της Κρήτης.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε όλο το νομό του Ηρακλείου.

Λέκκας: Είχε το ίδιο επίκεντρο με τον μεγάλο των 6 Ρίχτερ

Ο Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας για τον νέο μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε το Αρκαλοχώρι, τονίζει ότι θεωρείται μετασεισμός της μεγαλύτερης σεισμικής δόνησης του περσινού Σεπτεμβρίου, η οποία προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε κτίρια και έναν θάνατο.

Ωστόσο ο σεισμολόγος είναι καθησυχαστικός για τον σημερινό σεισμό, επισημαίνοντας ότι μπορεί να συνεχιστεί η σεισμική ακολουθία με νέους μετασεισμούς αλλά οι πολίτες δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Σεισμός και στην Βοιωτία – Αισθητός στην Αττική

Άλλος ένας σεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους στη Βοιωτία. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της νέας δόνησης εντοπίζεται στα έξι χιλιόμετρα δυτικά της Ασωπίας.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 4:30 το απόγευμα της Κυριακής 8/5 και έχει μέγεθος 3,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, όπως αναφέρει η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Η δόνηση ήταν επιφανειακή, αφού το εστιακό της βάθος είναι μόλις πέντε χιλιόμετρα, με αποτέλεσμα να γίνει αισθητή στην Αττική.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις