Σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν σήμερα (10/5) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ συνεπλάκησαν με φοιτητές. Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν άγρια επίθεση στο κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, εντός του ΑΠΘ, την ώρα δε που οι φοιτητές έκαναν μάθημα. Η ατμόσφαιρα στο κεντρικό αμφιθέατρο έγινε αποπνικτική από τα δακρυγόνα που εκτόξευσαν τα ΜΑΤ, με τους φοιτητές να προσπαθούν όντες έντρομοι να βγουν έξω.

Σοκ προκαλούν βίντεο-ντοκουμέντα που δείχνουν τους αστυνομικούς να σέρνουν ένα αιμόφυρτο φοιτητή, με τον νεαρό να φωνάζει: «Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα!»:

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους φοιτητές εκτοξεύοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και μπροστά από το κτήριο της διοίκησης του ΑΠΘ.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας στο ΑΠΘ

«Η αστυνομία εκφοβίζει και ξυλοκοπεί τους φοιτητές/τριες του ΑΠΘ. Μια εβδομάδα πριν τις φοιτητικές εκλογές η κυβέρνηση επιλέγει να προκαλέσει εικόνες άγριας καταστολής και τρομοκρατίας στο ΑΠΘ» σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζει, «η αστυνομία, η οποία παραμένει εντός του πανεπιστημίου, με πρόσχημα τις οικοδομικές εργασίες που γίνονται στη σχολή του Βιολογικού, πριν απο λίγο επιτέθηκε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου/λάμψης σε φοιτητές/τριες που ζητούσαν ειρηνικά την αποχώρηση της.

Τη στιγμή που τα ΜΑΤ χτυπούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες την ώρα των μαθημάτων τους ο πρύτανης Παπαϊωάννου διαλέγει πλευρά υπέρ της καταστολής και όχι της εκπαίδευση.

Ο πρύτανης των ΜΑΤ και το υπουργείο είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για αυτές τις εικόνες. Δε θέλουν ούτε την προστασία των φοιτητών, ούτε την δημιουργία ενός καλύτερου πανεπιστημίου. Θέλουν καταστολή, φόβο, face control και αυταρχισμό στις σχολές μας».

«Το μέλλον που θέλουν να πλάσουν είναι ζοφερό και δε μας χωράει. Δε θα τους περάσει. Η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, για αυτό και το σχέδιό τους θα μείνει στα χαρτιά» καταλήγει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις