Τέλος έλαβε η δικαστική περιπέτεια του αποκαλούμενου «Ινδιάνου», ο οποίος βρισκόταν στη φυλακή για επτά μήνες, καθώς είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη, τον Μάρτιο του 2021.

Μετά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών εξέδωσε βούλευμα με το οποίο απαλλάσσει εντελώς τον άνδρα από όλες τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει.

Στις εν λόγω κατηγορίες περιλαμβάνονταν -μεταξύ άλλων- απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή/προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, εξύβριση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Επικυρώθηκε το φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ» δήλωσε ο συνήγορός του

Ο συνήγορος υπεράσπισής του Παύλος Σαράκης δήλωσε: «Το Δικαστικό Συμβούλιο της Αθήνας, επικύρωσε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα Αθηνών, για τον αποκαλούμενο “Ινδιάνο” για τα θλιβερά γεγονότα της Ν. Σμύρνης. Το φιάσκο της ΕΛ. ΑΣ. με τη σύλληψη του “Ινδιάνου” επικυρώθηκε και με δικαστική βούλα.

Όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή σε εγκληματικές πράξεις, αλλά ούτε καν ήταν στον τόπο των γεγονότων. Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για τον τιτάνιο νομικό αγώνα μας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και την υπόληψη ενός αθώου συμπολίτη μας, που αντιμετώπισε κατασκευασμένες βαρύτατες κακουργηματικές κατηγορίες και οδηγήθηκε επί επτά μήνες άδικα στην φυλακή. Τώρα ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη, οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης, που έβλαψαν όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και το κράτος Δικαίου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις