Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός της Κρήτης από την αναλυτική πρόγνωση του καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας(ΕΜΥ) εδώ και αρκετό καιρό.

Η ΕΜΥ στην αναλυτική πρόγνωση δύο ημερών έχει αφαιρέσει το νησί μας από τις προβλέψεις για τις καιρικές συνθήκες και αναφέρει μόνο για τις περιοχές Αττική, Θεσσαλονίκη και Εύβοια εκτός από την γενική πρόγνωση όλης της Ελλάδος όπου κάπου μέσα μπορεί κατά διαστήματα να υπάρχει και καμιά αναφορά για το νησί.

Πριν αφαιρέσει την Κρήτη η ΕΜΥ, υπήρχε χωριστή αναφορά μέσα σε αυτές τις περιοχές για Κρήτη και Κυκλάδες ενώ τώρα περιορίζεται απλά σε ανά ένα χάρτη του νησιού.

650.000 Κρητικοί χωρίς πρόγνωση καιρού

Η αντιμετώπιση αυτή του νησιού των 650.000 μόνιμων κατοίκων και των χιλιάδων αγροτών, αποκομμένου από την υπόλοιπη Ελλάδα, προσβάλλει τους Κρητικούς και τους αποκλείει από την ενημέρωση για τον καιρό και μάλιστα από μια δημόσια υπηρεσία που καλείται να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο.

Μάλιστα στο πόρταλ της υπηρεσίας όπου αναγράφεται η ιστορία της ίδρυσής της αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Σήμερα να υποστηρίζει αποτελεσματικά τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για παροχή μετεωρολογικής υποστήριξης στους τομείς της Εθνικής Άμυνας της Εθνικής Οικονομίας και των γενικότερων δραστηριοτήτων του κοινωνικού συνόλου”.

Η αναγκαιότητα της αναλυτικής πρόγνωσης του καιρού στην Κρήτη επιβάλλεται από πολλούς παράγοντες καθώς τόσο το χειμώνα όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των πολιτών αφού οι προειδοποιήσεις είναι αναγκαίες για την πρόληψη πλημμυρών, εκδήλωση πυρκαγιών λόγω και πολλούς άλλους λόγους.

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Κρήτης από την πρόγνωση

Η ανεξήγητη αυτή αντιμετώπιση της Κρήτης έχει εξοργίσει πολλούς ενώ με παρέμβασή του στην εκπομπή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης εξέφρασε και αυτός την αγανάκτησή του για την εξέλιξη αυτή και μάλιστα όπως δήλωσε ζητά απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γι αυτή την εξαίρεση της Κρήτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις