Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική αλλά και την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης μετά από ειδοποίηση ότι τουρίστας έχασε τον προσανατολισμό του στον Ψηλορείτη, περίπου στα 1.000 μέτρα.

Σύμφωνα με το cretapost, λίγο μετά τις 17.00 ο Γερμανός τουρίστας ηλικίας 55 ετών τηλεφώνησε στην εταιρεία ενοικίασης από όπου είχε πάρει το αυτοκίνητο του και τους ενημέρωσε ότι αποπροσανατολίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στα ορεινά του Ψηλορείτη.

Ο 55χρονος Γερμανός έφτασε μέχρι το Σπήλαιο του Δία, στον Ψηλορείτη, με το αυτοκίνητο του και έπειτα περπάτησε μέσα από το μονοπάτι Ε4 προς την κορυφή του βουνού. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κάποια στιγμή παρεξέκλινε της πορείας του, βγήκε από το μονοπάτι και λίγο αργότερα διαπίστωσε ότι είχε χαθεί, μη γνωρίζοντας πού ακριβώς βρίσκεται και πού θέλει να καταλήξει.

Έτσι λοιπόν, ειδοποίησε την εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων από όπου τον συμβούλευσαν να τηλεφωνήσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω του 112 ώστε να έχει άμεση επικοινωνία μαζί τους και τελικά βρίσκεται 2χλμ βορειοδυτικά του χωριού Καμάρες.

Ο Γερμανός, που προφανώς είναι δεινός ορειβάτης, έδωσε στην Πυροσβεστική τις ακριβείς συντεταγμένες του σημείου όπου βρισκόταν και άμεσα ξεκίνησαν 3 πυροσβέστες από το ΠΚ Ανωγείων καθώς και 5 πυροσβέστες από την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης αλλά και Αξιωματικός της Πυροσβεστικής από το Ρέθυμνο για να τον εντοπίσουν και να τον οδηγήσουν με ασφάλεια πίσω στο αυτοκίνητο του.

Σύμφωνα με το cretapost, ο τουρίστας είναι καλά προετοιμασμένος αφού φέρει μαζί του ζεστά ρούχα, έχει νερό ενώ δεν είναι χτυπημένος κάπου παρά μόνο χάθηκε μέσα στην άγρια φύση της Κρήτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις